Kærnemælkssuppe med marinerede bær

30 min
Kærnemælkssuppe med marinerede bær

En dejlig klassiker, frisket op med marinerede sommerbær fuld af smag og farver. Prøv fx også hvide ribs.

Ingredienser

Marinerede sommerbær

125 g Skyllede ribs
4 spsk Sukker
2 tsk Finthakket frisk rosmarin
2 spsk Friskpresset citronsaft
125 g Rensede hindbær
50 g Tørrede tranebær

Kærnemælkssuppe

4 spsk Majsstivelse, fx maizena
¼ liter Piskefløde
1 liter Kærnemælk
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
4 spsk Sukker

Sådan gør du

Marinerede sommerbær

  • Kom halvdelen af ribsene i en skål sammen med sukker, rosmarin og citronsaft. Rør godt rundt i blandingen og vend forsigtigt hindbær, tranebær og resten af ribsene i. Stil de marinerede sommerbær tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.

Kærnemælkssuppe

  • Rør 1 dl fløde og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde - til det er helt glat. Tilsæt resten af fløden og bring den i kog under omrøring. Tilsæt lidt af kærnemælken, citronskal og sukker og rør det godt. Tilsæt resten af kærnemælken lidt efter lidt og under omrøring. Bring suppen til kogepunktet og tag den så af varmen. Suppen må ikke koge, så vil den skille. Smag til og server.
  • Server kærnemælkssuppen med de marinerede sommerbær på toppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7761 kJ / 1855 kcal

Næringsindhold pr. 100g

453 kJ / 108 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 9,4 % 2,5 g
Kulhydrat: 43,8 % 11,7 g
Fedt: 46,8 % 5,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/karnemalkssuppe-med-marinerede-bar/