Kærnemælkssuppe med marinerede bær
30 min

Kærnemælkssuppe med marinerede bær

En dejlig klassiker, frisket op med marinerede sommerbær fuld af smag og farver. Prøv fx også hvide ribs.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kærnemælkssuppe med marinerede bær

En dejlig klassiker, frisket op med marinerede sommerbær fuld af smag og farver. Prøv fx også hvide ribs.

Antal portioner

Marinerede sommerbær

  • 125 g skyllede ribs
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 125 g rensede hindbær
  • 50 g tørrede tranebær

Kærnemælkssuppe

Fremgangsmåde:

Marinerede sommerbær

Kom halvdelen af ribsene i en skål sammen med sukker, rosmarin og citronsaft. Rør godt rundt i blandingen og vend forsigtigt hindbær, tranebær og resten af ribsene i. Stil de marinerede sommerbær tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.

Kærnemælkssuppe

Rør 1 dl fløde og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde - til det er helt glat. Tilsæt resten af fløden og bring den i kog under omrøring. Tilsæt lidt af kærnemælken, citronskal og sukker og rør det godt. Tilsæt resten af kærnemælken lidt efter lidt og under omrøring. Bring suppen til kogepunktet og tag den så af varmen. Suppen må ikke koge, så vil den skille. Smag til og server.

Server kærnemælkssuppen med de marinerede sommerbær på toppen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,4 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 44 %
Print