Kærnemælkssuppe med marinerede bær

Kærnemælkssuppe med marinerede bær

30 min
En dejlig klassiker, frisket op med marinerede sommerbær fuld af smag og farver. Prøv fx også hvide ribs.

Sådan gør du

Marinerede sommerbær
  • Kom halvdelen af ribsene i en skål sammen med sukker, rosmarin og citronsaft. Rør godt rundt i blandingen og vend forsigtigt hindbær, tranebær og resten af ribsene i. Stil de marinerede sommerbær tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.
Kærnemælkssuppe
  • Rør 1 dl fløde og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde - til det er helt glat. Tilsæt resten af fløden og bring den i kog under omrøring. Tilsæt lidt af kærnemælken, citronskal og sukker og rør det godt. Tilsæt resten af kærnemælken lidt efter lidt og under omrøring. Bring suppen til kogepunktet og tag den så af varmen. Suppen må ikke koge, så vil den skille. Smag til og server.
  • Server kærnemælkssuppen med de marinerede sommerbær på toppen.
Energiindhold for hele retten:

7946 kJ / 1899 kcal

Næringsindhold pr. 100g

464 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 9,2 % 2,5 g
Kulhydrat: 42,8 % 11,7 g
Fedt: 48 % 6 g

Ingredienser

Marinerede sommerbær
125 g Skyllede ribs
4 spsk Sukker
2 tsk Finthakket frisk rosmarin
2 spsk Friskpresset citronsaft
125 g Rensede hindbær
50 g Tørrede tranebær
Kærnemælkssuppe
4 spsk Majsstivelse, fx maizena
¼ liter Piskefløde
1 liter Kærnemælk
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
4 spsk Sukker