Karrygryde med chili og gule beder

30 min
Karrygryde med chili og gule beder

Karrygryde med chili - en opskrift fuld af farver og dejlig smag. En lynhurtig ret med både rodfrugter, æbler og brombær. Skøn gryderet, hvor det hele er bundet sammen af karrysauce og serveret med ris....uhm!

Ingredienser

20 g Smør
2 Gule beder i halve tynde skiver (ca. 200 g)
3 Porrer i ringe (ca. 300 g)
½ liter Karrysauce
300 g Wokstrimler af okseklump
1 Rød chilipeber i tynde ringe (ca. 3 spsk)
1 tsk Groft salt
2 Æbler i små tern, fx gråsten (ca. 350 g)
125 g Skyllede brombær

Pynt

Finhthakket porretop og rød chilipeber i tynde ringe

Tilbehør

3 dl Basmatiris - koges

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits beder og porrer i ca. 3 min.
  • Tilsæt karrysauce, wokstrimler, chili og salt. Bring retten i kog under omrøring og tilsæt æbler.
  • Tag karrygryden af varmen og lad den trække under låg i ca. 3 min. Smag til.
  • Kom karrygryden i en varm skål og drys med brombær, porretop og chili. Server sammen med nykogte ris.

Er det svært at skaffe beder, så kan du nemt erstatte dem med gulerødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8627 kJ / 2062 kcal

Næringsindhold pr. 100g

348 kJ / 83 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 20,1 % 4,1 g
Kulhydrat: 54,4 % 11,1 g
Fedt: 25,5 % 2,4 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

https://www.arla.dk/opskrifter/karrygryde-med-chili-og-gule-beder/