Kartoffeldeller med ost
45 min
•
Kartoffeldeller er et lækkert grønt alternativ til både klassiske frikadeller og andre grønstsagsdeller. Her serveres kartoffeldellen med salat og cremet dip. Kartoffeldellen er en dejlig vegetarret til aftensmad - og dellerne kan bruges til madpakken, hvis der skulle blive nogle tilovers.
Ingredienser
Krydderurtedressing
|
250 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Finthakket frisk dild
|
|
|
2 spsk
Finthakket persille
|
|
|
3 spsk
Fintklippet purløg
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Kartoffeldeller - 16 stk.
|
250 g
Kolde, kogte melede kartofler
|
|
|---|---|
|
140 g
Revet mozzarellaost
|
|
|
2
Æg
|
|
|
1 dl
Rasp
|
|
|
1½ spsk
Fintrevet løg
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
20 g
Smør
|
Salat
|
1 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
3
Fintsnittede porrer (ca. 300 g)
|
|
|
4
Farvede gulerødder i lange strimler (ca. 300 g)
|
Tilbehør
|
200 g
Groft brød
|
|---|
Sådan gør du
Krydderurtedressing
Kartoffeldeller
Salat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du lyst til en ekstra spark smag i dine kartoffeldeller - så prøv at udskifte den revne mozzarella med TexMex revet ost.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
303 kJ / 72 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 4,4 g |
| Fedt: | 2,3 g |
| Kulhydrat: | 8,4 g |