Kartoffelfad med græskar og bagt torsk
1 time 40 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Her er noget for både ganen og for øjet. Milde smage fra torsk og græskar, som bliver peppet op af karse(olie). Og smukke farver i grønt, gyldent og orange.
Ingredienser
Kartoffelfad med græskar
1 kg
Kartofler i meget tynde skiver
|
|
---|---|
2
Porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
|
|
400 g
Hokkaido græskar i meget tynde skiver
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1½ dl
Vand
|
Karse-olie
½
Stor bakke karse
|
|
---|---|
2 spsk
Rapsolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Kartoffelfad med græskar, fortsat
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
500 g
Renset torskefilet i 8 lige store stykker
|
|
2 spsk
Dijonsennep
|
Pynt
Karse i buketter og fintstrimlet porretop
|
---|
Sådan gør du
Kartoffelfad med græskar
Karse-olie
Kartoffelfad med græskar, fortsat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du behøver ikke skrælle hokkaidoen. Skrællen er så fin og tynd at den sagtens kan spises - vask blot hokkaidoen godt, inden du skærer den ud og fjerner kernerne. I stedet for karse, som giver en lidt peberrodsagtig smag, kan du bruge persille.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9040 kJ / 2161 kcal
Næringsindhold pr. 100g
338 kJ / 81 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 23,1 % | 4,6 g |
Fedt: | 33,3 % | 3 g |
Kulhydrat: | 43,6 % | 8,7 g |
