Kartoffelkager

60+ min

Kartoffelkagen er en af de gode klassiske flødeskumskager. Den hedder kartoffelkage, fordi den ligner en kartoffel i formen. Ikke to kartofler er ens - så det behøver kartoffelkagerne heller ikke at være. Derfor er de faktisk ret nemme at lave!

Kartoffelkager
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21875 kJ / 5228 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1365 kJ / 326 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 9,4 % 7,5 g
Kulhydrat: 29,5 % 23,7 g
Fedt: 61,1 % 22,5 g
Forbered i god tid

Du kan med fordel lave kartoffelkagerne dagen før. Vent med at trille dem i kakaopulver til lige før serveringen.

Tip

Køb evt. marcipanen udrullet. 2 'marcipanlåg' (ca. 38 cm i diameter) passer til at udstikke 8 marcipanstykker a ca. 15 cm i diameter.

Brug en rest

Rester af kagebund kan fryses ned og bruges i fx romkugler. Rester af marcipan kan trilles sammen til en kugle og også fryses ned. Riv fx marcipanen frossen over en dessert eller brug den i en kagedej, hvor der skal bruges marcipan.

Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser