Kartoffelmad med dildmayo

Kartoffelmad med dildmayo

30 min
Kartoffelmad... En kendt frokostklassiker på det danske sommerbord. Kartoffelmadder smager bare af sol og sommer, men dybest set kan en kartoffelmad spises hele året. Her er en vegetarisk version af kartoffelmaden med dildmayo - og både stegte og rå rødløg. Dildmayo er lavet på hytteost, som bliver blendet med æg og bliver helt glat og minder meget om en rigtig mayonnaise, bare med meget mindre fedt. Kartoffelmadderne kan godt mætte som hovedret, men kan naturligvis også serveres til frokost.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelmad-med-dildmayo/

Sådan gør du

Dildmayo
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller hurtighakker. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til det er glat.
  • Stil dildmayoen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Stegte og rå rødløg
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg ca. 150 g af løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min.
  • Hak resten af løgene fint.
Kartoffelmad
  • Rist rugbrødsskiverne på en brødrister.
  • Læg brødet på tallerkener, smør det med dildmayo og fordel kartofler, agurk, de stegte og rå løg på brødet.
  • Drys med salt og peber, pynt med dild og evt. cashewnødder.
  • Server straks med resten af dildmayo'en ved siden af.

Lav ekstra dildmayo. Den er god som smørrelse i sandwich eller som dip til grønt.

Energiindhold for hele retten:

7901 kJ / 1888 kcal

Næringsindhold pr. 100g

391 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 15,3 % 3,5 g
Kulhydrat: 71,2 % 16,4 g
Fedt: 13,5 % 1,4 g
Mere inspiration

Var det noget med en kartoffelmad med bacon?

Relateret video
Kartoffelmad med dildmayo

Ingredienser

Se den {klassiske} version
Dildmayo
200 g Hytteost
1 Hårdkogt grofthakket æg
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk Friskpresset citronsaft
1 dl Dildkviste
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Stegte og rå rødløg
15 g Smør
3 Rødløg i halve skiver (ca. 225 g)
Kartoffelmad
6 skiver Rugbrød
800 g Kolde, kogte kartofler i skiver
1 Agurk i skiver (ca. 350 g)
½ tsk Havsalt
Friskkværnet peber
Pynt
Dildkviste
Evt. grofthakkede saltristet cashewnødder