Kartoffelmad med dildmayo
&format=webp)
Kartoffelmad... En kendt frokostklassiker på det danske sommerbord. Kartoffelmadder smager bare af sol og sommer, men dybest set kan en kartoffelmad spises hele året. Her er en vegetarisk version af kartoffelmaden med dildmayo - og både stegte og rå rødløg. Dildmayo er lavet på hytteost, som bliver blendet med æg og bliver helt glat og minder meget om en rigtig mayonnaise, bare med meget mindre fedt. Kartoffelmadderne kan godt mætte som hovedret, men kan naturligvis også serveres til frokost.
Ingredienser
Dildmayo
200 g
Hytteost
|
|
---|---|
1
Hårdkogt grofthakket æg
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 dl
Dildkviste
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Stegte og rå rødløg
15 g
Smør
|
|
---|---|
3
Rødløg i halve skiver (ca. 225 g)
|
Kartoffelmad
6 skiver
Rugbrød
|
|
---|---|
800 g
Kolde, kogte kartofler i skiver
|
|
1
Agurk i skiver (ca. 350 g)
|
|
½ tsk
Havsalt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Dildkviste
|
|
---|---|
Evt. grofthakkede saltristede cashewnødder
|
Sådan gør du
Dildmayo
Stegte og rå rødløg
Kartoffelmad
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Lav ekstra dildmayo. Den er god som smørelse i sandwich eller som dip til grønt.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
390 kJ / 93 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,6 g |
Protein: | 3,5 g |
Fedt: | 1,4 g |
Kulhydrat: | 16,4 g |
Se hvordan du laver en klassisk kartoffelmad... En kendt frokostklassiker på det danske sommerbord.
