Kartoffelpande med svampe
Skal du have kødfri dag er kartoffelpande med svampe en ideel ret til aftensmaden. Kartoffelpande med svampe får endnu mere dybde i smagen af de tørrede kantareller, som bliver brugt som krydderi og som er med til at booste umamismagen. Umami er den 5 grundsmag, hvis navn stammer fra japansk og som betyder velsmag. Det er ofte forbundet med smagen af protein, som vi jo mest forbinder med kød. Men råvarer som tomater, kartofler og ikke mindst svampe (som alle indgår i kartoffelpande med svampe) er også rige på umamismag.
Ingredienser
Kartofler
|
½ liter
Vand
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
650 g
Små, faste kartofler, fx nix pille
|
Tomater på stilk
|
400 g
Cherrytomater eller blommetomater på stilk
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Kartoffelpande
|
20 g
Smør
|
|
|---|---|
|
3
Grofthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
|
450 g
Champignoner i halve og kvarte
|
|
|
3 spsk
Finthakkede tørrede kantareller
|
|
|
3 spsk
Kogende vand
|
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
2 tsk
Saucejævner
|
|
|
1 dl
Klippet frisk purløg
|
Tilbehør
|
240 g
Speltbrød
|
|---|
Sådan gør du
Kartofler
Tomater på stilk
Kartoffelpande
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for brød, kan du servere stegte skinkeschnitzler, skinkemignon eller hakkebøffer.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
274 kJ / 65 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 2,1 g |
| Fedt: | 1,7 g |
| Kulhydrat: | 10,3 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.