Kartoffelsalat med asparges og rygeost

Kartoffelsalat med asparges og rygeost

30 min Hovedret
Kartoffelsalat med asparges og rygeost er en dejlig let forårs- og sommerret. Nyd de friske hvide asparges og de lyse aftener, mens de er her, for begge dele er noget der er sæson på. Kartoffelsalat med asparges og rygeost er nærmest essencen af dansk forsommer med nogle af de finste råvarer: nye kartofler, hvide asparges og rygeost. Rygeosten er en særlig dansk specialitet. Eller måske skulle vi sige en fynsk specialitet, fra Danmarks have (som Fyn bliver kaldt pga. sin frodighed.)
Mere inspiration

Prøv også den klassiske varme kartoffelsalat med fløde, eddike og sukker.

Varm kartoffelsalat
60+ min
Varm kartoffelsalat
(104)
Velbekomme!
Tip

Salaten smager godt sammen med marinerede sild.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8026 kJ / 1918 kcal

Næringsindhold pr. 100g

246 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 17,4 % 2,5 g
Kulhydrat: 59,3 % 8,6 g
Fedt: 23,3 % 1,6 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise