Kartoffelsalat med asparges og rygeost

Bedømmelse

(18 vurderinger)

30 min

Nyd de friske hvide asparges og de lyse aftener, mens de er her.

Ingredienser

Antal portioner

Rygeostdressing

  • 800 g skrubbede små kartofler - evt. nye
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g skrællede hvide asparges i korte stykker
  • 50 g ærteskud eller andre spirer
  • 150 g agurk i små tern
  • ½ tsk havsalt, fx læsø sydesalt
  • 4 smilende æg i halve

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rygeostdressing

Rør fraiche og rygeost sammen i en skål. Vend forårsløg, syltede agurker og salt i dressingen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. og smag til.

Bring kartofler og vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 16 min. eller til de lige netop er møre. Tag kartoflerne op med en hulske og kog aspargesene i kartoffelvandet ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad aspargesene dryppe af i en sigte. Fordel de lune kartofler og asparges i et stort fad. Drys med agurk, ærteskud og salt og anret de varme, halve æg på toppen. Server straks sammen med rygeostdressing og ristet rugbrød.

Tip

Salaten smager godt sammen med marinerede sild.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde: