Kartoffelsalat med asparges og rygeost
Kartoffelsalat med asparges og rygeost er en dejlig let forårs- og sommerret. Nyd de friske hvide asparges og de lyse aftener, mens de er her, for begge dele er noget der er sæson på. Kartoffelsalat med asparges og rygeost er nærmest essencen af dansk forsommer med nogle af de finste råvarer: nye kartofler, hvide asparges og rygeost. Rygeosten er en særlig dansk specialitet. Eller måske skulle vi sige en fynsk specialitet, fra Danmarks have (som Fyn bliver kaldt pga. sin frodighed.)
Ingredienser
Rygeostdressing
1½ dl
Fraiche
|
|
---|---|
100 g
Rygeost
|
|
½ bundt
Finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
|
|
100 g
Syltede agurker i små tern
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Kartoffelsalat med asparges
800 g
Skrubbede små kartofler - evt. nye
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
400 g
Skrællede hvide asparges i korte stykker
|
|
4
Smilende æg i halve
|
|
50 g
Ærteskud eller andre spirer
|
|
150 g
Agurk i små tern
|
|
½ tsk
Havsalt, fx læsø sydesalt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
240 g
Ristet rugbrød
|
---|
Sådan gør du
Rygeostdressing
Kartoffelsalat med asparges
Salaten smager godt sammen med marinerede sild.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7725 kJ / 1846 kcal
Næringsindhold pr. 100g
237 kJ / 57 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 17,8 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 60,4 % | 8,4 g |
Fedt: | 21,8 % | 1,4 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.