Kartoffelsalat med asparges og rygeost - Opskrifter - Arla

Kartoffelsalat med asparges og rygeost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

30 min

Nyd de friske hvide asparges og de lyse aftener, mens de er her.

Ingredienser

Antal portioner

Rygeostdressing

  • 800 g skrubbede små kartofler - evt. nye
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g skrællede hvide asparges i korte stykker
  • 50 g ærteskud eller andre spirer
  • 150 g agurk i små tern
  • ½ tsk havsalt, fx læsø sydesalt
  • 4 smilende æg i halve

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rygeostdressing

Rør fraiche og rygeost sammen i en skål. Vend forårsløg, syltede agurker og salt i dressingen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. og smag til.

Bring kartofler og vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 16 min. eller til de lige netop er møre. Tag kartoflerne op med en hulske og kog aspargesene i kartoffelvandet ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad aspargesene dryppe af i en sigte. Fordel de lune kartofler og asparges i et stort fad. Drys med agurk, ærteskud og salt og anret de varme, halve æg på toppen. Server straks sammen med rygeostdressing og ristet rugbrød.

Tip

Salaten smager godt sammen med marinerede sild.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: