Kartoffelsalat med chilisauce

Kartoffelsalat med chilisauce

60+ min
Frikadeller med kartoffelsalat er en gammel klassiker som er vellidt af mange og som kan spises både ude og hjemme.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsalat-med-chilisauce/

Sådan gør du

Chilidressing
  • Vend craiche sammen med de øvrige ingredienser. Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen. Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Smag den til.

Kartoffelsalaten kan tilberedes i god tid, fx dagen før. I stedet for pillekartofler kan salaten tilberedes med skrællekartofler. Skær de skrællede kartofler i ½ cm tykke skiver. Kom dem i ½ liter kogende vand tilsat 2 tsk groft salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Hæld kartoffelskiverne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend de afdryppede kartoffelskiver i dressingen. Kartoffelsalaten smager også godt sammen med stegt oksekød eller kogt, røget skinke.

Energiindhold for hele retten:

6446 kJ / 1541 kcal

Næringsindhold pr. 100g

331 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 14,2 % 2,8 g
Kulhydrat: 70,3 % 13,7 g
Fedt: 15,5 % 1,4 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Chilidressing
½ liter Fraiche
1 Finthakket grøn peberfrugt
2 spsk Hakket frisk purløg
1 spsk Sød chilisauce
1 tsk Mild paprika
2 tsk Sukker
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1¼ kg Kogte faste kartofler, fx aspargeskartofler
Pynt
Purløg