Kartoffelsalat med chilisauce

Kartoffelsalat med chilisauce

60+ min
Frikadeller med kartoffelsalat er en gammel klassiker som er vellidt af mange og som kan spises både ude og hjemme.

Sådan gør du

Chilidressing
  • Vend craiche sammen med de øvrige ingredienser. Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen. Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Smag den til.
Mere inspiration

Er du mere til klassisk kartoffelsalat - så har du den her.

Kold kartoffelsalat
1 time
Kold kartoffelsalat
(846)
Velbekomme!
Tips

Kartoffelsalaten kan tilberedes i god tid, fx dagen før. I stedet for pillekartofler kan salaten tilberedes med skrællekartofler. Skær de skrællede kartofler i ½ cm tykke skiver. Kom dem i ½ liter kogende vand tilsat 2 tsk groft salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Hæld kartoffelskiverne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend de afdryppede kartoffelskiver i dressingen. Kartoffelsalaten smager også godt sammen med stegt oksekød eller kogt, røget skinke.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7093 kJ / 1695 kcal

Næringsindhold pr. 100g

364 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 10,6 % 2,3 g
Kulhydrat: 64,9 % 13,9 g
Fedt: 24,5 % 2,4 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Chilidressing
½ liter
Finthakket grøn peberfrugt
1
Hakket frisk purløg
2 spsk
Sød chilisauce
1 spsk
Mild paprika
1 tsk
Sukker
2 tsk
Groft salt
2 tsk
Friskkværnet peber
Kogte faste kartofler, fx aspargeskartofler
1¼ kg
Pynt
Purløg