Kartoffelsalat med chilisauce

2 timer 10 min
Arbejdstid: 10 min
Kartoffelsalat med chilisauce

Frikadeller med kartoffelsalat er en gammel klassiker som er vellidt af mange og som kan spises både ude og hjemme.

Ingredienser

Chilidressing

½ liter Fraiche
1 Finthakket grøn peberfrugt
2 spsk Hakket frisk purløg
1 spsk Sød chilisauce
1 tsk Mild paprika
2 tsk Sukker
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1¼ kg Kogte faste kartofler, fx aspargeskartofler

Pynt

Purløg

Sådan gør du

Chilidressing

  • Vend craiche sammen med de øvrige ingredienser.
  • Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen.
  • Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Smag den til.

Kartoffelsalaten kan tilberedes i god tid, fx dagen før. I stedet for pillekartofler kan salaten tilberedes med skrællekartofler. Skær de skrællede kartofler i ½ cm tykke skiver. Kom dem i ½ liter kogende vand tilsat 2 tsk groft salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Hæld kartoffelskiverne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend de afdryppede kartoffelskiver i dressingen. Kartoffelsalaten smager også godt sammen med stegt oksekød eller kogt, røget skinke.

Relateret video Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsalat-med-chilisauce/