Er du mere til klassisk kartoffelsalat - så har du den her.
Kartoffelsalaten kan tilberedes i god tid, fx dagen før. I stedet for pillekartofler kan salaten tilberedes med skrællekartofler. Skær de skrællede kartofler i ½ cm tykke skiver. Kom dem i ½ liter kogende vand tilsat 2 tsk groft salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Hæld kartoffelskiverne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend de afdryppede kartoffelskiver i dressingen. Kartoffelsalaten smager også godt sammen med stegt oksekød eller kogt, røget skinke.
7093 kJ / 1695 kcal
364 kJ / 87 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 10,6 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 64,9 % | 13,9 g |
Fedt: | 24,5 % | 2,4 g |
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.
½ liter | |
Finthakket grøn peberfrugt
|
1 |
Hakket frisk purløg
|
2 spsk |
Sød chilisauce
|
1 spsk |
Mild paprika
|
1 tsk |
Sukker
|
2 tsk |
Groft salt
|
2 tsk |
Friskkværnet peber
|
Kogte faste kartofler, fx aspargeskartofler
|
1¼ kg |
---|
Purløg
|
---|