Kartoffelsalat med chilisauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Frikadeller med kartoffelsalat er en gammel klassiker som er vellidt af mange og som kan spises både ude og hjemme.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1¼ kg faste kartofler, fx aspargeskartofler
  • ½ liter vand
  • 2 tsk groft salt

Dressing

Pynt

  • purløg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Bring vandet i kog og kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. De skal være møre, men stadig faste. Pil kartoflerne og lad dem køle af.

Dressing

Vend imens ylette sammen med de øvrige ingredienser. Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen. Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Smag den til.

Tips

Kartoffelsalaten kan tilberedes i god tid, fx dagen før. I stedet for pillekartofler kan salaten tilberedes med skrællekartofler. Skær de skrællede kartofler i ½ cm tykke skiver. Kom dem i ½ liter kogende vand tilsat 2 tsk groft salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Hæld kartoffelskiverne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend de afdryppede kartoffelskiver i dressingen. Kartoffelsalaten smager også godt sammen med stegt oksekød eller kogt, røget skinke.

Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 31 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag