Kartoffelsalaten kan tilberedes i god tid, fx dagen før. I stedet for pillekartofler kan salaten tilberedes med skrællekartofler. Skær de skrællede kartofler i ½ cm tykke skiver. Kom dem i ½ liter kogende vand tilsat 2 tsk groft salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Hæld kartoffelskiverne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend de afdryppede kartoffelskiver i dressingen. Kartoffelsalaten smager også godt sammen med stegt oksekød eller kogt, røget skinke.
6446 kJ / 1541 kcal
331 kJ / 79 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 14,2 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 70,3 % | 13,7 g |
Fedt: | 15,5 % | 1,4 g |
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.
½ liter
Fraiche
|
|
---|---|
1
Finthakket grøn peberfrugt
|
|
2 spsk
Hakket frisk purløg
|
|
1 spsk
Sød chilisauce
|
|
1 tsk
Mild paprika
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1¼ kg
Kogte faste kartofler, fx aspargeskartofler
|
---|
Purløg
|
---|