Kartoffelsuppe med rugbrødschips og hjemmelavet pesto

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

Kartoffelsuppe med hjemmelavet pesto, ristede pinjekerner og sprøde rugbrødschips. En nem og lækker forret!

Ingredienser

Antal portioner

Pesto

Rugbrødschips

  • 100 g groft rugbrød
  • 15 g smør - smeltet
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Pesto

Blend basilikum, ost, olivenolie, pinjekerner og de øvrige ingredienser med fx en stavblender - til pestoen er jævn. Stil pestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Rugbrødschips

Skær rugbrødet i tynde halve skiver. Læg dem på en plade med bagepapir og fordel det smeltede smør herpå. Bag rugbrødschipsene midt i ovnen til de er sprøde og gyldne - vend af og til. Lad rugbrødschipsene køle af på en rist og drys dem med salt.

Bring suppen i kog under omrøring. Tilsæt porrerne og kog dem med i ca. 1 min. Fordel suppen i de 8 skåle. Rør ca. 1 tsk. pesto i hver portion suppe og drys med pinjekerner. Server straks med rugbrødschips og resten af pestoen til.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,8 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 70 %

Kilde: