Kartoffelsuppe med sprøde jordskokker og æbler

Kartoffelsuppe med sprøde jordskokker og æbler

30 min
Dejlig varmende suppe med saftigt, sprødt fyld af æbler og jordskokker og knasende sprødhed fra ristet parmaskinke og flute.

Sådan gør du

Sprød parmaskinke
  • Fordel parmaskinken på ovnens rist. Stil risten på en bageplade med alufolie og grill skinken sprød og gylden øverst i ovnen - hold godt øje da det nemt brænder på. Del skinken i mindre stykker.
  • Bring suppen i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skær bønnerne i mundrette stykker og kom dem i suppen sammen med tranebærrene. Bring atter suppen i kog.
  • Kom eddiken i en stor skål. Skær jordskokker og æbler i små tern og vend dem i eddike efterhånden som du skærer ud. Server den varme suppe med drys af jordskokker, æbler og parmaskinke og med tilbehør af ristet flute.
Grill
  • 2-3 min.
Mere inspiration

Endnu en dejlig cremet suppe med jordskokker.

Jordskokkesuppe
45 min
Jordskokkesuppe
(31)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7468 kJ / 1785 kcal

Næringsindhold pr. 100g

332 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 14,4 % 2,8 g
Kulhydrat: 57,6 % 11,2 g
Fedt: 28 % 2,5 g

Ingredienser

Sprød parmaskinke
Parmaskinke - tyndt skåret (ca. 70 g)
5 skiver
1 liter
Frosne grønne bønner
300 g
Tørrede tranebær
50 g
Hvidvinseddike
2 spsk
Skrubbede eller skrællede jordskokker
250 g
Røde æbler (ca. 300 g)
2
Tilbehør
Ristet flutes
250 g