Kartoffelsuppe med sprøde jordskokker og æbler
30 min

Kartoffelsuppe med sprøde jordskokker og æbler

Dejlig varmende suppe med saftigt, sprødt fyld af æbler og jordskokker og knasende sprødhed fra ristet parmaskinke og flute.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsuppe med sprøde jordskokker og æbler

Dejlig varmende suppe med saftigt, sprødt fyld af æbler og jordskokker og knasende sprødhed fra ristet parmaskinke og flute.

Antal portioner

Sprød parmaskinke

  • 5 skiver parmaskinke - tyndt skåret (ca. 70 g)
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 250 g skrubbede eller skrællede jordskokker
  • 2 røde æbler (ca. 300 g)

Tilbehør

  • 250 g ristet flutes

Fremgangsmåde:

Sprød parmaskinke

Fordel parmaskinken på ovnens rist. Stil risten på en bageplade med alufolie og grill skinken sprød og gylden øverst i ovnen - hold godt øje da det nemt brænder på. Del skinken i mindre stykker.

Bring suppen i kog under omrøringi en tykbundet gryde. Skær bønnerne i mundrette stykker og kom dem i suppen sammen med tranebærrene. Bring atter suppen i kog.

Kom eddiken i en stor skål. Skær jordskokker og æbler i små tern og vend dem i eddike efterhånden som du skærer ud. Server den varme suppe med drys af jordskokker, æbler og parmaskinke og med tilbehør af ristet flute.

Grill

2-3 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 28 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Protein: 12 %
  • Fiber: 35,6 g
Print