Kartofler stegt i andefedt
45 min
•
&format=webp)
Kartofler stegt i andefedt giver lækre, sprøde kartofler, som passer perfekt til både julefrokost og andre julemenuer. Kartofler stegt i andefedt minder meget om konserverings- og tilberedningsmetoden confitering, hvor man normaltvis tilbereder kød eller grøntsager i rigeligt fedt i adskillige timer. Har du gemt en portion andefedt fra Mortensanden - så brug andefedtet til disse sprøde og virkelig lækre confiterede kartofler.
Ingredienser
Stegte kartofler
1 kg
Skrællede bagekartofler
|
---|
125 g
Andefedt
|
|
---|---|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Finthakket frisk timian
|
|
1 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
1 tsk
Salt
|
Pynt
25 g
Fintrevet ost, fx lagret cheddarost eller Havgus
|
---|
Sådan gør du
Stegte kartofler
Kartofler stegt i andefedt smager bedst, når de er tilberedt af nykogte kartofler, men det er også muligt at bruge kartofler, der er tilovers fra et andet måltid. Vil du give dine stegte kartofler et spark - så smag til med chili.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8190 kJ / 1958 kcal
Næringsindhold pr. 100g
699 kJ / 167 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 5 % | 2 g |
Kulhydrat: | 34,7 % | 14,3 g |
Fedt: | 60,3 % | 11,4 g |
