Kartofler stegt i andefedt

Kartofler stegt i andefedt

45 min
Kartofler stegt i andefedt giver lækre, sprøde kartofler, som passer perfekt til både julefrokost og andre julemenuer. Kartofler stegt i andefedt minder meget om konserverings- og tilberedningsmetoden confitering, hvor man normaltvis tilbereder kød eller grøntsager i rigeligt fedt i adskillige timer. Har du gemt en portion andefedt fra Mortensanden - så brug andefedtet til disse sprøde og virkelig lækre confiterede kartofler.

Sådan gør du

Stegte kartofler
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og læg dem i koldt vand i ca. ½ time (for at fjerne noget af stivelsen).
  • Kom kartoffelstykkerne i kogende vand uden salt. Kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 20 min. - eller til de er møre.
  • Varm andefedt i en stegepande. Tilsæt kartofler og rist dem ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt hvidløg, krydderurter og salt og rist til kartoflerne er sprøde og gyldne.
  • Kom fintrevet ost over de stegte kartofler og server straks.

Kartofler stegt i andefedt smager bedst, når de er tilberedt af nykogte kartofler, men det er også muligt at bruge kartofler, der er tilovers fra et andet måltid. Vil du give dine stegte kartofler et spark - så smag til med chili.

Energiindhold for hele retten:

8191 kJ / 1958 kcal

Næringsindhold pr. 100g

699 kJ / 167 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5 % 2 g
Kulhydrat: 34,7 % 14,3 g
Fedt: 60,3 % 11,4 g
Mere inspiration

En nem og super lækker ovnstegt andebryst med varm rødkål.

Ingredienser

Stegte kartofler
1 kg Skrællede bagekartofler
125 g Andefedt
3 Finthakkede fed hvidløg
1 spsk Finthakket frisk timian
1 spsk Finthakket frisk rosmarin
1 tsk Salt
Pynt
25 g Fintrevet ost, fx lagret cheddarost eller Havgus