Kikærte fritters
45 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Kikærte fritters er lidt som at få en vegetarisk karryret, bare i form at små stegte deller - lidt spicy og med varme krydderier, og helt ideel at dyppe i kold raita eller sød chilisauce. Du kan også spise dem med en frisk salat, chutney og lunt naanbrød.
Ingredienser
2
Løg
|
|
---|---|
½ tsk
Fint salt
|
200 g
Yoghurt 10%
|
|
---|---|
1½ dl
Kikærtemel eller anden ærtemel
|
|
1 spsk
Rød karrypasta
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 240 g)
|
|
100 g
Finthakket spidskål eller gulerod
|
|
1 dl
Finthakkede krydderurter, fx persille eller koriander
|
|
3 spsk
Smagsneutral olie - til stegning
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge hvilken som helst kål i kikærte fritters. Finthakket mynte vil også være lækkert. Kikærte fritters kan genopvarmes i ovnen eller i airfryer.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
487 kJ / 116 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 3,6 g |
Protein: | 5,4 g |
Fedt: | 4,8 g |
Kulhydrat: | 12,8 g |
Relateret video
Krydrede kikærtedeller - spis med dip eller som tilbehør til en curry.
Se hvordan du laver krydrede og smagdulde kikærte fritter eller kikærtedeller.
