Kirsebærkage

Kirsebærkage

2 timer 10 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Nem og dejlig opskrift på en lækker kage med velsmagende søde kirsebær. Glæd dig til at nyde denne gode kirsebærkage.
https://www.arla.dk/opskrifter/kirsebarkage/

Sådan gør du

Kirsebærkage
  • Skyl kirsebærrene og fjern sten og eventuelle stilke.
  • Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer.
  • Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker.
  • Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og mælk.
  • Bland de udstenede kirsebær med kartoffelmel og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kirsebærkagen midt i ovnen ca. 1 time og 10 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.

Kagen kan også tilberedes med 375 g syltede, afdryppede kirsebær eller amarenakirsebær. Med amarenakirsebær kan man servere kagen til dessert - ledsaget af fx vanilje flødeis eller flødeskum. Kagen kan også bages helt uden kirsebær.

Energiindhold for hele retten:

26977 kJ / 6448 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1168 kJ / 279 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 59,9 % 41,1 g
Fedt: 34,2 % 10,8 g

Ingredienser

Kirsebærkage
400 g Søde kirsebær
250 g Blødt smør
500 g Sukker
4 Æg
450 g Hvedemel (ca. 7½ dl)
50 g Kakaopulver (ca. 1 dl)
4 tsk Bagepulver
4 tsk Vaniljesukker
1½ dl Yoghurt naturel
¼ liter Mælk
2 spsk Kartoffelmel
Pynt
Flormelis