Kirsebærkage

Kirsebærkage

60+ min
Fryseegnet
Nem og dejlig opskrift på en lækker kage med velsmagende søde kirsebær. Glæd dig til at nyde denne gode kirsebærkage.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time og 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kirsebærkage
  • Skyl kirsebærrene og fjern sten og eventuelle stilke.
  • Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer.
  • Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker.
  • Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og mælk.
  • Bland de udstenede kirsebær med kartoffelmel og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kirsebærkagen midt i ovnen.
  • Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.
Tips

Kagen kan også tilberedes med 375 g syltede, afdryppede kirsebær eller amarenakirsebær. Med amarenakirsebær kan man servere kagen til dessert - ledsaget af fx vanilje flødeis eller flødeskum. Kagen kan også bages helt uden kirsebær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26977 kJ / 6448 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1168 kJ / 279 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 59,9 % 41,1 g
Fedt: 34,2 % 10,8 g
Mere inspiration

Prøv denne dessert med kirsebær.

Ingredienser

Kirsebærkage
Søde kirsebær
400 g
Blødt smør
250 g
Sukker
500 g
Æg
4
Hvedemel (ca. 7½ dl)
450 g
Kakaopulver (ca. 1 dl)
50 g
Bagepulver
4 tsk
Vaniljesukker
4 tsk
Yoghurt naturel
1½ dl
Mælk
¼ liter
Kartoffelmel
2 spsk
Pynt
Flormelis