Klassens-time-kage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(389 vurderinger)

60+ min

Skal du eller dit barn have en nem kage med? Så prøv denne kendte og elskede opskrift på Klassens-time-kage. En nem chokoladekage er altid et sikkert hit! Vil du gøre den ekstra lækker, kan du flække chokoladekagen og lægge smørcreme imellem lagene.

Ingredienser

Ca. 30 stykker

Antal portioner
  • 250 g blødt smør
  • 350 g sukker (ca. 4 dl)
  • 4 æg
  • 500 g hvedemel
  • 4½ tsk bagepulver
  • 1 dl kakao
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 3 dl mælk

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og rør dejen godt ind imellem. Bland mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker og vend det i dejen, skiftevis med mælken. Hæld dejen i en lille bradepande (ca. 25 x 30 cm), beklædt med bagepapir. Bag kagen nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Frysetips

Kagen kan fryses.

Tips

Du kan flække kagen og lægge den sammen om smørcreme: Rør 125 g flormelis med 3 spsk kogende vand. Pisk 250 g blødt smør i glasuren lidt efter lidt.
Du kan også lave en chokoladesmørcreme: Rør 125 g blødt smør, 1 dl flormelis og 3 spsk kakao sammen. Tilsæt 1 spsk appelsinsaft eller vand og smag til.
Eller pynt kagen med almindelig glasur af flormelis og lidt vand, eller med flødeskum blandet med jordbærkompot og friske jordbær – kun fantasien sætter grænser.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,3 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 38 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: