Kogt sprængt kalvespidsbryst med peberrodscreme
Sprængt kød er en form for tilberedning. Det er en mild saltning, du enten selv kan klare eller købe ved din slagter. Saltningen giver selvsagt kalvespidsbrystet en mild saltet smag, samtidig med at det sprængte kalvespidsbryst efter kogning forbliver saftigt og mørt. Kogt sprængt kalvespidsbryst med peberrodscreme er en ret, der både kan serveres kold, lun eller varm. Vi serverer det kogte sprængte kalvespidsbryst med peberrodssauce, glaserede rødbeder og friske æbler. Hvis du vælger at købe det sprængte kalvespidsbryst ved slagteren, sikrer du dig samtidig den smukke lyserøde farve.
Ingredienser
Kalvespidsbryst
|
1 kg
Sprængt kalvespidsbryst (bestil det evt. hos slagteren)
|
|
|---|---|
|
2 liter
Vand
|
|
|
5
Sorte peberkorn
|
|
|
1
Laurbærblad
|
|
|
1
Gulerod i stykker
|
|
|
1
Løg i både
|
|
|
5
Kviste af frisk timian
|
Peberrodscreme
|
¼ liter
Creme fraiche 38%
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Frisk, fintrevet peberrod
|
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Marinerede rødbeder
|
1 kg
Små rødbeder i mundrette stykker
|
|
|---|---|
|
2 dl
Mørk balsamicoeddike
|
|
|
1 dl
Sukker
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
|
2 spsk
Blade af frisk timian
|
|
|
4
Æbler fx ingrid marie
|
Pynt
|
Brøndkarse
|
|---|
Tilbehør
|
240 g
Groft brød
|
|---|
Sådan gør du
Kalvespidsbryst
Peberrodscreme
Marinerede rødbeder
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Det kogte sprængte kalvespidsbryst smager fantiastisk som pålæg. Lad det køle og skær det i tynde skiver og server det på rugbrød med peberrodscreme og brødkarse. Riv evt. frisk peberrod over.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
419 kJ / 100 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 4,1 g |
| Fedt: | 6 g |
| Kulhydrat: | 7,5 g |