Kokoskage med bær og limefløde
1 timer

Kokoskage med bær og limefløde

Blød og lækker skærekage med kokos og bær. Kan pyntes flot med flødeskum og friske bær, men egner sig også fint som en "ta´med kage", hvor den spises, som den er.
Bedømmelse (34 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kokoskage med bær og limefløde

Blød og lækker skærekage med kokos og bær. Kan pyntes flot med flødeskum og friske bær, men egner sig også fint som en "ta´med kage", hvor den spises, som den er.

Opskriften gælder for 10 portioner

  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 100 g kokosmel (ca. 3 dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl blandede bær fx jordbær, hindbær og blåbær (ca. 125 g)
  • 25 g kokosflager (ca. 1 dl)

Tilbehør

  • 2½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 spsk flormelis
  • ½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ spsk friskpresset limesaft
  • 3 passionfrugter
  • 3 dl blandede bær fx jordbær, hindbær og blåbær (ca. 175 g)

Fremgangsmåde:

Smelt smørret. Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt salt og smør. Bland kokosmel, mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen. Beklæd en form (ca. 25 x 25 cm) med bagepapir og hæld dejen i formen. Skær jordbærrene i halve eller kvarte, hvis de er store. Drys med bær og kokosflager. Bag kagen midt i ovnen.

Pisk fløde og flormelis til et let skum og vend limeskal og -saft i. Halver passionsfrugterne og skrab kernerne ud med en teske. Server kagen med limeflødeskum, passionsfrugt og friske bær.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Uden for sæson kan kagen bages med frosne blåbær og hindbær.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 56 %
Print