Kokoskage med bær og limefløde

Kokoskage med bær og limefløde

1 time
Blød og lækker skærekage med kokos og bær. Kan pyntes flot med flødeskum og friske bær, men egner sig også fint som en "ta´med kage", hvor den spises, som den er.
https://www.arla.dk/opskrifter/kokoskage-med-bar-og-limeflode/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

  • Smelt smørret. Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt salt og smør. Bland kokosmel, mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen. Beklæd en form (ca. 25 x 25 cm) med bagepapir og hæld dejen i formen. Skær jordbærrene i halve eller kvarte, hvis de er store. Drys med bær og kokosflager. Bag kagen midt i ovnen.
  • Pisk fløde og flormelis til et let skum og vend limeskal og -saft i. Halver passionsfrugterne og skrab kernerne ud med en teske. Server kagen med limeflødeskum, passionsfrugt og friske bær.

Uden for sæson kan kagen bages med frosne blåbær og hindbær.

Energiindhold for hele retten:

18185 kJ / 4346 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1308 kJ / 313 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 4,5 % 3,4 g
Kulhydrat: 32,2 % 24,8 g
Fedt: 63,3 % 22,4 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

150 g Smør
3 Æg
175 g Sukker (ca. 2 dl)
¼ tsk Groft salt
100 g Kokosmel (ca. 3 dl)
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
1 tsk Bagepulver
2 dl Blandede bær fx jordbær, hindbær og blåbær (ca. 125 g)
25 g Kokosflager (ca. 1 dl)
Tilbehør
2½ dl Piskefløde
2 spsk Flormelis
½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
½ spsk Friskpresset limesaft
3 Passionsfrugter
3 dl Blandede bær fx jordbær, hindbær og blåbær (ca. 175 g)