Koldskål

Koldskål

15 min
En meget simpel og klassisk koldskål. Den er perfekt som et mellemmåltid, dessert eller hvis du trænger til lidt lækkert. Vores koldskål er lavet med lige dele kærnemælk og tykmælk, men du kan sagtens erstatte tykmælk med kefir eller ymer. Eller lave den på ren kærnemælk eller ren kefir. Mulighederne er mange. Server koldskålen med sprødt drys, friske jordbær, bagte rabarber, cornflakes, frisk frugt og/eller sprødstegte rugbrødstern.
https://www.arla.dk/opskrifter/koldskal/

Sådan gør du

Koldskål
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt.
  • Tilsæt citronsaft, kærnemælk og tykmælk. Rør det godt sammen og stil koldskålen tildækket i køleskabet indtil servering. Smag til.

Du kan også tilsætte friske jordbær i din koldskål for at få en frisk og indbydende jordbærkoldskål.

Energiindhold for hele retten:

3166 kJ / 757 kcal

Næringsindhold pr. 100g

288 kJ / 69 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 21,2 % 3,6 g
Kulhydrat: 44,6 % 7,6 g
Fedt: 34,2 % 2,7 g
Mere inspiration

Kefirkoldskål med de lækreste salte mandelkammerjunkere.

Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Koldskål
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
3 spsk Sukker
½ Vaniljestang - kornene heraf
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ liter Kærnemælk
½ liter Tykmælk
Tilbehør
Kammerjunkere