Koldskål med rugbrødscroutoner og solbærsalsa

Bedømmelse

(7 vurderinger)

30 min

Solbær, sommerens C-vitaminbombe, giver smag og kulør til denne salsa, der serveres til koldskålen.

Ingredienser

Antal portioner

Koldskål

Rugbrødscroutoner

  • 250 g rugbrød uden kerner - i små tern
  • 15 g smør
  • 2 spsk flormelis

Solbærsalsa

  • 200 g rensede solbær eller ribs
  • 1 spsk flormelis
  • 300 g kantalupmelon i små tern
  • 1 agurk i små tern (ca. 200 g)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Koldskål

Pisk æg, flormelis og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Vend æggesnapsen sammen med citronsaft, cremefraiche og kærnemælk. Stil koldskålen tildækket i køleskabet til serveringen.

Rugbrødscroutoner

Kom rugbrødet i en kold pande og rist ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i ca. 3 min. Tilsæt smør og flormelis og rist i yderligere ca. 2 min. til rugbrødscroutonerne er gyldne og sprøde. Lad rugbrødscroutonerne køle af på et stykke bagepapir på en bagerist.

Solbærsalsa

Kom solbær og flormelis i en frysepose. Mos bærrene let og vend godt rundt. Læg solbær, melon og agurk lagvis i en skål og drys med citronskal.

Server koldskålen sammen med rugbrødscroutoner og solbærsalsa.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde: