Koteletter med champignoner og ost
Koteletter med champignoner og ost er stegt i en pande med låg - en nem opskrift, som nærmest kan kaldes en one-pot. Retten kan godt minde lidt om koteletter i fad - her er det bare koteletter med champignonsauce, og så stegt i pande i stedet. Koteletter med champignoner og ost kan serveres med enten pasta, ris eller kartofler. Alle tre dele passer godt til den cremede sauce og den lækre smeltede ost. Nemt og velsmagende - og så kræver det ikke den store opvask bagefter.
Ingredienser
Koteletter med champignoner og ost
|
4
Grisekoteletter (ca. 500 g)
|
|
|---|---|
|
15 g
Smør
|
|
|
2
Hakkede løg (ca. 150 g)
|
|
|
450 g
Champignoner i skiver
|
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
|
2 tsk
Tørret timian eller herbes de Provence
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|---|
Pynt
|
Blade af bredbladet persille
|
|---|
Tilbehør
|
300 g
Tørret pasta, fx fettuccine
|
|---|
Sådan gør du
Koteletter med champignoner og ost
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge andre svampe end champignon - og du kan spice saucen op med chili, hvis du har lyst til lidt ekstra smag. Koteletterne smager også godt med ris eller kartofler til.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
638 kJ / 152 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 10,3 g |
| Fedt: | 5,7 g |
| Kulhydrat: | 14,8 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.