Kransekagekonfekt

45 min
Fryseegnet
Kransekagekonfekt

Kransekagekonfekt er en klassiker til nytår og andre festlige lejligheder. Vi har pyntet dem med smeltet mørk chokolade og toppet dem med mandler, pistacienødder eller cocktailbær. Opbevar kransekagerne i en lufttæt beholder ved stuetemperatur - eller frys dem uden chokolade.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

250 g Marcipan
50 g Sukker
4 spsk Æggehvide
100 g Finthakket mørk chokolade
Pistacienødder, hele mandler eller cocktailbær

Sådan gør du

Petit fours

  • Smuldr marcipanen i en skål og pisk den sammen med sukker og æggehvide - dejen skal være ret klistret.
  • Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stjernetyl. Lav ca. 20 små toppe på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
  • Dyp kagerne så de er halvt dækket af chokolade.
  • Læg de chokoladeovertrukne kager på bageristen, pynt med pistacienødder, mandler eller cocktailbær og lad chokoladen stivne.
  • Stil evt. kagerne i fryseren i 1-2 min. så de får et kuldechok, hvis du er utålmodig med at få chokoladen til at stivne.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Du kan også pynte petit four med glasur, med hvid chokolade, med cocktailbær eller mandler.

Kransekagerne kan fryses uden chokolade.

Næringsindhold, pr 100 g

Energiindhold:

1722 kJ / 412 kcal

Energifordeling

Energi pr 100 g
Fiber: 2,1 g
Protein: 8 g
Fedt: 18,8 g
Kulhydrat: 52,4 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kransekagekonfekt/