Hakkebøffer i tomatsauce
    De små hakkebøffer i tomatsauce bliver saftige og lækre, når de bliver kogt møre nede i saucen. Nemt og hurtigt og sikkert på mange børns favoritliste. Lidt a la spaghetti i kødsauce, bare uden spaghetti. Vil I gerne have hakkebøffer i tomatsauce til at ligne spaghetti i kødsauce endnu mere, kan kartoflerne sagtens skiftes ud med spaghetti.
Ingredienser
Hakkebøffer i tomatsauce
| 
                                     
                                            
                                                    500 g
                                                Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    1½ spsk
                                                Finthakket frisk timian
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    20 g
                                                Smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 dåse
                                                Hakkede tomater med hvidløg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 dl
                                                Madlavningsfløde
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Koncentreret grøntsagsfond
                                            
                                     
                                 | 
                                
Lun bønnesalat
| 
                                     
                                            
                                                    300 g
                                                Rensede grønne bønner
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    15 g
                                                Smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    4
                                                Bananskalotteløg i tynde både (ca. 200 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Små hakkede fed hvidløg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    250 g
                                                Cherrytomater i halve
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    1 kg
                                                Bagte små, halve kartofler
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Hakkebøffer i tomatsauce
Lun bønnesalat
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du synes tomatsaucen er for syrlig, kan du tilsætte ½-1 tsk sukker eller honning. Det smager også dejligt med pasta eller kogte kartofler til hakkebøffer i tomatsauce.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
301 kJ / 72 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g | 
| Protein: | 5,2 g | 
| Fedt: | 2,2 g | 
| Kulhydrat: | 7,7 g | 
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.