Krydrede juleboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

1 timer

Kardemomme, nellike og kanel giver en ægte julesmag til de lækre boller, der også er forkælet med lidt smør og piskefløde i dejen.

Ingredienser

18 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 50 g gær
  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt kanel
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g smør - smeltet
  • ½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 2 æg
  • 1 dl rosiner
  • 775 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • stødt kanel

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gær ud i det lune vand og tilsæt krydderier, sukker og salt. Tilsæt smør, fløde og æg og ælt melet ind i dejen (hold lidt mel tilbage). Tilsæt rosiner og lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time på et lunt sted. Ælt dejen godt godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 18 boller og stil dem på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time. Pensl bollerne og drys dem med kanel. Bag bollerne midt i ovnen - til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 19 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: