Krydrede juleboller
1 timer

Krydrede juleboller

Kardemomme, nellike og kanel giver en ægte julesmag til de lækre boller, der også er forkælet med lidt smør og piskefløde i dejen.
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydrede juleboller

Kardemomme, nellike og kanel giver en ægte julesmag til de lækre boller, der også er forkælet med lidt smør og piskefløde i dejen.

18 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 50 g gær
  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt kanel
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g smør - smeltet
  • ½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 æg
  • 1 dl rosiner
  • 775 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • stødt kanel

Fremgangsmåde:

Rør gær ud i det lune vand og tilsæt krydderier, sukker og salt. Tilsæt smør, fløde og æg og ælt melet ind i dejen (hold lidt mel tilbage). Tilsæt rosiner og lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time på et lunt sted. Ælt dejen godt godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 18 boller og stil dem på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time. Pensl bollerne og drys dem med kanel. Bag bollerne midt i ovnen - til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 19 %
Print