Krydret skinkegryde med kartoffelmos

Krydret skinkegryde med kartoffelmos

60+ min
En dejlig sammenkogt ret, der er en krysning mellem svensk pølseret og gullasch.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og svits tomatpure, hvidløg og timian i ca. 1 min. Hæld saucen i og bring den i kog. Tilsæt kødet og kog ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til kødet er mørt. Rør af og til. Kom grøntsagerne i og kog yderligere i ca. 10 min. Tilsæt cocktailpølser, salt og peber og lad retten koge i ca. 5 min. Smag til.
Kartoffelmos med bladselleri
  • Kom imens kartoflerne i en tykbundet gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne evt. med en kartoffelstøder. Vend smør, mælk, salt og peber i. Varm mosen igennem og smag til.
  • Vend bladselleri i kartoffelmosen lige inden serveringen..

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11515 kJ / 2752 kcal

Næringsindhold pr. 100g

272 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 23,4 % 3,7 g
Kulhydrat: 45 % 7,2 g
Fedt: 31,6 % 2,3 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Smør
½ tsk
Koncentreret tomatpuré
1 dåse
Lille knust fed hvidløg
1
Tørret timian
1 tsk
Mælkesauce
½ liter
Skinkekød i tern
400 g
Gulerødder i skrå skiver (ca. 375 g)
5
Persillerødder i skrå skiver (ca. 375 g)
5
Cocktailpølser
150 g
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Kartoffelmos med bladselleri
Melede kartofler i grove stykker
1 kg
Vand
1 liter
Smør
25 g
Mælk
¼ liter
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Bladselleri i små tern
3 stilke
Pynt
Top af bladselleri i strimler