Krydret skinkegryde med kartoffelmos

Bedømmelse

(23 vurderinger)

60+ min

En dejlig sammenkogt ret, der er en krysning mellem svensk pølseret og gullasch.

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ tsk smør
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk tørret timian
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 400 g skinkekød i tern
  • 5 gulerødder i skrå skiver
  • 5 persillerødder i skrå skiver
  • 150 g cocktailpølser
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kartoffelmos med bladselleri

  • 1 kg melede kartofler i grove stykker
  • 1 liter vand
  • 25 g smør
  • ¼ liter mælk
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 stilke bladselleri i små tern

Pynt

  • top af bladselleri i strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og svits tomatpure, hvidløg og timian i ca. 1 min. Hæld saucen i og bring den i kog. Tilsæt kødet og kog ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til kødet er mørt. Rør af og til. Kom grøntsagerne i og kog yderligere i ca. 10 min. Tilsæt cocktailpølser, salt og peber og lad retten koge i ca. 5 min. Smag til.

Kartoffelmos med bladselleri

Kom imens kartoflerne i en tykbundet gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne evt. med en kartoffelstøder. Vend smør, mælk, salt og peber i. Varm mosen igennem og smag til.

Vend bladselleri i kartoffelmosen lige inden serveringen..

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 31 %

Kilde: