Krydret tomatfad - af en rest steg
Krydret tomatfad er en nem og lækker måde, hvorpå du kan få brugt en rest steg. Krydret tomatfad føles faktisk slet ikke som en reste-ret. Det er netop kunsten at få tryllet resterne om til nye lækre og indbydende måltider, så man ikke føler, man spiser den samme slags mad flere dage i træk. Der kan gå helt sport i at undgå madspild, spare på husholdningsbudgettet og lave dejlig mad - og her er krydret tomatfad et godt bud.
Ingredienser
Tomatfad
|
En rest afpudset steg, fx flæskestege, lammekølle eller oksesteg (ca. 300 g)
|
|
|---|---|
|
1 bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
|
½ dl
Hakkede basilikumblade
|
|
|
175 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
|
1
Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
|
|
|
2
Finthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
|
3 spsk
Sød chilisauce
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Topping
|
75 g
Oliven
|
|
|---|---|
|
Frisk basilikum
|
Tilbehør
|
300 g
Tørret fuldkornsspaghetti
|
|---|
Sådan gør du
Tomatfad
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis ikke du har en rest steg, kan du i stedet bruge tynde skiver af rå skinkemignon eller svinemørbrad. Eller du kan lave en vegetarisk variant, hvor du erstatter kødet med kogte grønne eller sorte linser.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
695 kJ / 166 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,6 g |
| Protein: | 8,9 g |
| Fedt: | 7,8 g |
| Kulhydrat: | 15 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.