Kulørt linsesalat
Der frugt og grønt i mange farver og naturligvis linser i denne fyldige, kulørte linsesalat. Alle ingredienserne er skåret småt, så man får lidt af hvert med i hver mundfuld og det giver masser af forskellige smagsindtryk. Normalt siger vi at børn ikke er vilde med at tingene er blandet sammen, men denne kulørte linsesalat er faktisk ret populær, også blandt børn.
Ingredienser
Linser
|
1 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
200 g
Tørrede belugalinser
|
Linsesalat
|
¼
Renset blomkål (ca. 125 g)
|
|
|---|---|
|
1
Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
|
|
|
1
Gul peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
|
|
|
1
Rødløg i små tern (ca. 75 g)
|
|
|
100 g
Ærter
|
|
|
1
Cantaloupemelon eller 4 æbler i små tern (ca. 500 g)
|
|
|
50 g
Grofthakkede mandler
|
|
|
5 spsk
Tomatsalsa
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
200 g
Hytteost
|
|---|
Tilbehør
|
260 g
Ristede naanbrød
|
|---|
Sådan gør du
Linser
Linsesalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Er I ikke til at de forskellige råvarer er blandet sammen, kan du anrette hver ting for sig på et stort fad.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
394 kJ / 94 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,6 g |
| Protein: | 5,5 g |
| Fedt: | 2,3 g |
| Kulhydrat: | 12,7 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.