Kvæde-tomat kompot

2 timer 10 min
Arbejdstid: 25 min
Kvæde-tomat kompot

En sød kompot af æbler og kvæder - smager dejligt til ost eller i lagkage. Kan også bruges som værtindegave.

Ingredienser

2 Modne kvæder
2 Tomater i mindre tern
150 g Sukker (ca. 2 dl)
4 dl Vand
1 Flækket vaniljestang
1½ tsk Friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Kvæde-tomat kompot

  • Skræl kvæderne. Del dem i kvarte og fjern kernehus, stilk og blomst.
  • Skær kvæderne i små tern. Kom dem i en gryde sammen med tomat, vand, sukker og vaniljestang.
  • Kog kvæderne ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Kompotten skal være mørkerød.
  • Tag låget af gryden og kog kompotten ved kraftig varme ca. 15 min. til den er sirupsagtig - rør af og til.
  • Tilsæt citronsaft og smag til.
  • Kom kompotten på rene atamonskyllede syltetøjsglas.
  • Klip et lille stykke stof og bind en stor rund om.
  • Sæt en lille label på med indhold og holdbarhed.
  • Holdbarhed: uåbnet 1 år. Stil kompotten mørk og koldt.

Kompotten smager godt som fyld i en lagkage, tilbehør til ost, is eller vendt i flødeskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3594 kJ / 859 kcal

Næringsindhold pr. 100g

323 kJ / 77 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 1,3 % 0,3 g
Kulhydrat: 98,1 % 18,7 g
Fedt: 0,6 % 0,1 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/kvade-tomat-kompot/