Kvæde-tomat kompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

En sød kompot af æbler og kvæder - smager dejligt til ost eller i lagkage. Kan også bruges som værtindegave.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 modne kvæder
  • 2 tomater i mindre tern
  • 150 g sukker (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • 1 flækket vaniljestang
  • 1½ tsk friskpresset citronsaft

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kvæde-tomat kompot

Skræl kvæderne. Del dem i kvarte og fjern kernehus, stilk og blomst. Skær kvæderne i små tern. Kom dem i en gryde sammen med tomat, vand, sukker og vaniljestang. Kog kvæderne ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Kompotten skal være mørkerød. Tag låget af gryden og kog kompotten ved kraftig varme ca. 15 min. til den er sirupsagtig - rør af og til. Tilsæt citronsaft og smag til.

Kom kompotten på rene atamonskyllede syltetøjsglas. Klip et lille stykke stof og bind en stor rund om. Sæt en lille label på med indhold og holdbarhed.

Holdbarhed: uåbnet 1 år. Stil kompotten mørk og koldt.

Tip

Kompotten smager godt som fyld i en lagkage, tilbehør til ost, is eller vendt i flødeskum.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,5 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 98 %
  • Fedt: 1 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag