Kvæde-tomat kompot - Opskrifter - Arla

Kvæde-tomat kompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

En sød kompot af æbler og kvæder - smager dejligt til ost eller i lagkage. Kan også bruges som værtindegave.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 modne kvæder
  • 2 tomater i mindre tern
  • 150 g sukker (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • 1 flækket vaniljestang
  • 1½ tsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Kvæde-tomat kompot

Skræl kvæderne. Del dem i kvarte og fjern kernehus, stilk og blomst. Skær kvæderne i små tern. Kom dem i en gryde sammen med tomat, vand, sukker og vaniljestang. Kog kvæderne ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Kompotten skal være mørkerød. Tag låget af gryden og kog kompotten ved kraftig varme ca. 15 min. til den er sirupsagtig - rør af og til. Tilsæt citronsaft og smag til.

Kom kompotten på rene atamonskyllede syltetøjsglas. Klip et lille stykke stof og bind en stor rund om. Sæt en lille label på med indhold og holdbarhed.

Holdbarhed: uåbnet 1 år. Stil kompotten mørk og koldt.

Tip

Kompotten smager godt som fyld i en lagkage, tilbehør til ost, is eller vendt i flødeskum.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,5 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 98 %
  • Fedt: 1 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: