Kvæde-tomat kompot
60+ min

Kvæde-tomat kompot

En sød kompot af æbler og kvæder - smager dejligt til ost eller i lagkage. Kan også bruges som værtindegave.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kvæde-tomat kompot

En sød kompot af æbler og kvæder - smager dejligt til ost eller i lagkage. Kan også bruges som værtindegave.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 modne kvæder
  • 2 tomater i mindre tern
  • 150 g sukker (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • 1 flækket vaniljestang
  • 1½ tsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Kvæde-tomat kompot

Skræl kvæderne. Del dem i kvarte og fjern kernehus, stilk og blomst. Skær kvæderne i små tern. Kom dem i en gryde sammen med tomat, vand, sukker og vaniljestang. Kog kvæderne ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Kompotten skal være mørkerød. Tag låget af gryden og kog kompotten ved kraftig varme ca. 15 min. til den er sirupsagtig - rør af og til. Tilsæt citronsaft og smag til.

Kom kompotten på rene atamonskyllede syltetøjsglas. Klip et lille stykke stof og bind en stor rund om. Sæt en lille label på med indhold og holdbarhed.

Holdbarhed: uåbnet 1 år. Stil kompotten mørk og koldt.

Tip

Kompotten smager godt som fyld i en lagkage, tilbehør til ost, is eller vendt i flødeskum.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,5 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 98 %
  • Fedt: 1 %
Print