Kvarkkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(114 vurderinger)

60+ min

Kvarkkage som minder som en cheesecake - lækker at servere som dessert og god at lave i forvejen.

Ingredienser

8 personer pr. kage

Antal portioner

Pynt:

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Vend kvarken sammen med cremefraiche, sukker og citronskal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med citronsaft og rør den i kvarkblandingen. Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i cremen. Læg en lagkagebund i en springform (uden bund) på et serveringsfad og fordel kvarkcremen herpå. Læg den anden lagkagebund oven på. Stil kvarkkagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer. Fjern ringen fra springformen og pynt med sigtet flormelis.

Tip

I stedet for lagkagebunde, kan du lave kvarkkagen med én bund bestående af 125 g fuldkornshvedekiks og 75 g smeltet smør. Smuldr kiksene i det smeltede smør og bland det sammen. Anbring en springform (uden bund) på et serveringsfad og pres kikseblandingen ud heri. Hæld kvarkcremen over og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer. Pynt med friske bær, halve vindruer, fine strimler af citronskal og eller rød skovsyre.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: