Kvarkkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(95 vurderinger)

60+ min

Kvarkkage som minder som en cheesecake - lækker at servere som dessert og god at lave i forvejen.

Ingredienser

8 personer pr. kage

Antal portioner

Pynt:

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Vend kvarken sammen med cremefraiche, sukker og citronskal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med citronsaft og rør den i kvarkblandingen. Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i cremen. Læg en lagkagebund i en springform (uden bund) på et serveringsfad og fordel kvarkcremen herpå. Læg den anden lagkagebund oven på. Stil kvarkkagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer. Fjern ringen fra springformen og pynt med sigtet flormelis.

Tip

I stedet for lagkagebunde, kan du lave kvarkkagen med én bund bestående af 125 g fuldkornshvedekiks og 75 g smeltet smør. Smuldr kiksene i det smeltede smør og bland det sammen. Anbring en springform (uden bund) på et serveringsfad og pres kikseblandingen ud heri. Hæld kvarkcremen over og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer. Pynt med friske bær, halve vindruer, fine strimler af citronskal og eller rød skovsyre.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 47 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: