I stedet for lagkagebunde, kan du lave kvarkkagen med én bund bestående af 125 g fuldkornshvedekiks og 75 g smeltet smør. Smuldr kiksene i det smeltede smør og bland det sammen. Anbring en springform (uden bund) på et serveringsfad og pres kikseblandingen ud heri. Hæld kvarkcremen over og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer. Pynt med friske bær, halve vindruer, fine strimler af citronskal og eller rød skovsyre.
13593 kJ / 3249 kcal
1026 kJ / 245 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 9,8 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 51,1 % | 30,9 g |
Fedt: | 39,1 % | 10,8 g |
4
Æg
|
|
---|---|
150 g
Sukker
|
|
150 g
Hvedemel
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
3 blade
Husblas
|
|
---|---|
200 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
2 dl
Creme fraiche
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
Flormelis
|
---|