Kvarkkage
Kvarkkage er en lidt overset kage, der både minder om cheesecake og om lagkage. Her bruger vi hjemmebagte lagkagebunde og kvarkkagen er virkelig lækker, frisk og svampet. Er du til en mere sprød kage, kan du udskifte lagkagebundene med en kiksebund. Denne kvarkkage kan du sagtens servere til dessert og du kan ovenikøbet lave den dagen i forvejen. Pynt evt. med årstidens frugt eller bær.
Ingredienser
Lagkagebunde
4
Æg
|
|
---|---|
150 g
Sukker
|
|
150 g
Hvedemel
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
Kvarkkage
3 blade
Husblas
|
|
---|---|
200 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
2 dl
Creme fraiche
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
Pynt
Flormelis
|
---|
Sådan gør du
Lagkagebunde
Kvarkkage
I stedet for lagkagebunde, kan du lave kvarkkagen med én bund bestående af 125 g fuldkornshvedekiks og 75 g smeltet smør. Smuldr kiksene i det smeltede smør og bland det sammen. Anbring en springform (uden bund) på et serveringsfad og pres kikseblandingen ud heri. Hæld kvarkcremen over og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer. Pynt med friske bær, halve vindruer, fine strimler af citronskal og eller rød skovsyre.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13593 kJ / 3249 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1026 kJ / 245 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 9,8 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 51,1 % | 30,9 g |
Fedt: | 39,1 % | 10,8 g |