Kvarkkage

5 timer
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Kvarkkage

Kvarkkage er en lidt overset kage, der både minder om cheesecake og om lagkage. Her bruger vi hjemmebagte lagkagebunde og kvarkkagen er virkelig lækker, frisk og svampet. Er du til en mere sprød kage, kan du udskifte lagkagebundene med en kiksebund. Denne kvarkkage kan du sagtens servere til dessert og du kan ovenikøbet lave den dagen i forvejen. Pynt evt. med årstidens frugt eller bær.

Ingredienser

Lagkagebunde

4 Æg
150 g Sukker
150 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver

Kvarkkage

3 blade Husblas
200 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 dl Creme fraiche
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
¼ liter Piskefløde

Pynt

Flormelis

Sådan gør du

Lagkagebunde

  • Pisk æg og sukker til en meget luftig æggesnaps.
  • Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggesnapsen.
  • Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Skub forsigtigt dejen ud mod siden med bagsiden af en ske, så der en lille fordybning i midten - på den måde undgår du at kagen hvælver på midten, når den er bagt.
  • Bag kagen nederst i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn. Dæk kagen med bagepapir hvis den er ved at blive for mørk.
  • Vend kagen ud af formen (så den har toppen nedad) og lad den køle af på en bagerist. Del kagen i 2 lagkagebunde.

Kvarkkage

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Vend kvarken sammen med cremefraiche, sukker og citronskal.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med citronsaft og rør den i kvarkblandingen.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i cremen.
  • Læg en lagkagebund i en springform (uden bund) på et serveringsfad og fordel kvarkcremen herpå. Læg den anden lagkagebund oven på. Stil kvarkkagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.
  • Fjern ringen fra springformen og pynt med sigtet flormelis.

I stedet for lagkagebunde, kan du lave kvarkkagen med én bund bestående af 125 g fuldkornshvedekiks og 75 g smeltet smør. Smuldr kiksene i det smeltede smør og bland det sammen. Anbring en springform (uden bund) på et serveringsfad og pres kikseblandingen ud heri. Hæld kvarkcremen over og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer. Pynt med friske bær, halve vindruer, fine strimler af citronskal og eller rød skovsyre.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13593 kJ / 3249 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1026 kJ / 245 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 9,8 % 5,9 g
Kulhydrat: 51,1 % 30,9 g
Fedt: 39,1 % 10,8 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

https://www.arla.dk/opskrifter/kvarkkage/