Kvarkkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(121 vurderinger)

60+ min

Kvarkkage som minder som en cheesecake - lækker at servere som dessert og god at lave i forvejen.

Ingredienser

8 personer pr. kage

Antal portioner

Pynt:

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Vend kvarken sammen med cremefraiche, sukker og citronskal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med citronsaft og rør den i kvarkblandingen. Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i cremen. Læg en lagkagebund i en springform (uden bund) på et serveringsfad og fordel kvarkcremen herpå. Læg den anden lagkagebund oven på. Stil kvarkkagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer. Fjern ringen fra springformen og pynt med sigtet flormelis.

Tip

I stedet for lagkagebunde, kan du lave kvarkkagen med én bund bestående af 125 g fuldkornshvedekiks og 75 g smeltet smør. Smuldr kiksene i det smeltede smør og bland det sammen. Anbring en springform (uden bund) på et serveringsfad og pres kikseblandingen ud heri. Hæld kvarkcremen over og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer. Pynt med friske bær, halve vindruer, fine strimler af citronskal og eller rød skovsyre.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: