Kyllingefajitas med peberfrugter og løg
Fajitas er en velkendt ret i det mexicanske køkken. Det er strimler af kød, peberfrugter og løg der steges sammen og serveres som fyld i tortillas. Vi har lavet vores opskrift med kylling, men den smager også godt med oksekød, ligesom du kan lave den vegetarisk.
Ingredienser
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
300 g
Kyllingeinderfileter i strimler
|
|
|
2
Peberfrugter i strimler
|
|
|
2
Løg i tynde både
|
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
3 tsk
Røget paprika
|
|
|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Server med
|
4
Mellem tortillaer, gerne fuldkorn
|
|
|---|---|
|
1 dl
Fraiche
|
|
|
1
Limefrugt i både
|
|
|
Evt. friske krydderurter
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Erstat kyllingen med 2-3 ekstra peberfrugter, hvis du vil lave vegetarisk fajitas. Fajitas-fyldet kan også tilberedes i ovn eller airfryer. Vend kylling og grøntsager sammen med olie, limesaft og krydderier og bag blandingen i ca. 20-25 min. ved 200° - varmluft. Vend rundt i blandingen undervejs. Et stort fad med kyllingefajitas i ovn er en virkelig nem måde at lave mad til mange.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
442 kJ / 106 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 8,6 g |
| Fedt: | 3,4 g |
| Kulhydrat: | 10 g |