Lagkage med kakaobunde
Lagkage med hjemmebagte kakaobunde er virkelig nem at lave og smager rigtig dejligt. Lagkagebundene er bagt med kakao og understreger den fine smag af chokolade og pynter gevaldigt. De friske nektaringer giver en frisk og saftig smag til lagkagen med chokolade og kakaobunde. Denne lagkage vil glæde både børn og voksne og lyser op på kagebordet.
Ingredienser
Kakaobunde
|
100 g
Smør - smeltet
|
|
|---|---|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
2
Æg
|
|
|
225 g
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
|
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
|
2 spsk
Kakaopulver
|
|
|
2 dl
Mælk
|
Fyld
|
½ liter
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
300 g
Frisk frugt i mindre stykker, fx nektariner, ananas eller banan
|
|
|
100 g
Grofthakket mørk chokolade
|
Pynt
|
Spåner af mørk chokolade
|
|---|
Sådan gør du
Kakaobunde
Fyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for nektariner kan du bruge anden frugt. Fx ferskner, bananer, abrikoser eller ananas. I en snæver vending kan du også bruge frugt fra dåse. Prøv en voksen version med mandler og cognac: Rist 100 g mandelflager. Pisk ½ liter fløde med 4 spsk flormelis og 2 spsk cognac og bland ¾ af de ristede mandler heri. Fordel fyldet mellem bundene (dryp gerne bundene med appelsinsaft), afslut med et lag mandel-flødeskum og pynt med de sidste mandler. Lad lagkagen trække i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Du kan fryse bundene.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1199 kJ / 287 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 3,3 g |
| Fedt: | 17,2 g |
| Kulhydrat: | 29,8 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.