Laks i filodej

Laks i filodej

60+ min
En smuk og delikat måde at få laks på.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Filopakker
  • Tø spinaten i en gryde ved jævn varme og tilsæt salt og peber.
  • Skær fisken i 15 mindre stykker.
  • Fold de optøede filodejsplader ud så de ligger i en stak og dæk dem med et fugtigt viskestykke.
  • Læg to ark filodej sammen penslet med vand og skær dem derefter i 3 lige store strimler (ca. 10 x 50 cm).
  • Læg 5 - 6 ostetern, 1½ spsk spinat og et stykke laks i nederste højre hjørne af en strimmel - men ikke helt ud til kanten.
  • Tag i højre hjørne og fold skråt opad til venstre side af strimlen - nu er det en trekant. Fold denne op og fortsæt til der ikke er mere dej.
  • Læg trekanten med lukningen nedad på en plade med bagepapir. Fortsæt med resten af fyldet og resten af filodejen. Pensl med vand, drys med løgfrø og bag pakkerne midt i ovnen
Citronsauce
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner.
  • Svits forårsløget i ca. 1 min.
  • Pisk maizena og mælk sammen og tilsæt blandingen langsomt under omrøring.
  • Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tag gryden af varmen og rør fløde, citronsaft, citronskal, sukker, salt og peber i. Smag citronsaucen til.
Ved serveringen
  • Vend babysalatblade, forårsløg, lidt groft salt og friskkværnet peber sammen og server salaten til de varme filopakker og citronsauce.
Energiindhold for hele retten:

17091 kJ / 4085 kcal

Næringsindhold pr. 100g

514 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 20,3 % 6,1 g
Kulhydrat: 47,2 % 14,3 g
Fedt: 32,5 % 4,5 g

Ingredienser

Filopakker - 15 stk.
500 g Frossen helbladet spinat
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Laksefilet uden skind
10 plader Optøet frossen filodej (ca. 400 g)
200 g Salatost i tern
4 tsk Nigellafrø (Nigellafrø/jomfru i det grønne)
Citronsauce
10 g Smør
3 spsk Finthakket forårsløg (ca. 25 g)
1 spsk Majsstivelse, fx maizena
½ liter Mælk
2 spsk Piskefløde
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Sukker
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 liter Skyllede babysalatblade (ca. 100 g)
¾ bundt Forårsløg i tynde skiver (ca. 75 g)
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler