Laks i filodej
60+ min

Laks i filodej

En smuk og delikat måde at få laks på.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laks i filodej

En smuk og delikat måde at få laks på.

Antal portioner

Filopakker - 15 stk.

Citronsauce

  • 10 g smør
  • 1 finthakket forårsløg (ca. 25 g)
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • ½ liter mælk
  • 2 spsk Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter skyllede blandede babysalatblade (ca. 100 g)
  • 4 forårsløg i tynde skiver (ca. 75 g)

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Filopakker

Tø spinaten op i en gryde ved jævn varme og tilsæt salt og peber. Skær fisken i 15 mindre stykker. Fold de optøede filodejsplader ud så de ligger i en stak og dæk dem med et fugtigt viskestykke. Læg to ark filodej sammen penslet med vand og skær dem derefter i 3 lige store strimler (ca. 10 x 50 cm). Læg 5 - 6 ostetern, 1½ spsk spinat og et stykke laks i nederste højre hjørne af en strimmel - men ikke helt ud til kanten. Tag i højre hjørne og fold skråt opad til venstre side af strimlen - nu er det en trekant. Fold denne op og fortsæt til der ikke er mere dej. Læg trekanten med lukningen nedad på en plade med bagepapir. Fortsæt med resten af fyldet og resten af filodejen. Pensl med vand, drys med løgfrø og bag pakkerne midt i ovnen.

Citronsauce

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits forårsløget i ca. 1 min. Pisk maizena og mælk sammen og tilsæt blandingen langsomt under omrøring. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og rør fløde, citronsaft, citronskal, sukker, salt og peber i. Smag citronsaucen til.

Ved serveringen

Vend babysalatblade, forårsløg, lidt groft salt og friskkværnet peber sammen og server salaten til de varme filopakker og citronsauce.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 31 %
Print