Laks i filodej

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

60+ min

En smuk og delikat måde at få laks på.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Filopakker - 15 stk.

Citronsauce

  • 10 g smør
  • 1 finthakket forårsløg (ca. 25 g)
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • ½ liter mælk
  • 2 spsk Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter skyllede blandede babysalatblade (ca. 100 g)
  • 4 forårsløg i tynde skiver (ca. 75 g)

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Filopakker

Tø spinaten i en gryde ved jævn varme og tilsæt salt og peber. Skær fisken i 15 mindre stykker. Fold de optøede filodejsplader ud så de ligger i en stak og dæk dem med et fugtigt viskestykke. Læg to ark filodej sammen penslet med vand og skær dem derefter i 3 lige store strimler (ca. 10 x 50 cm). Læg 5 - 6 ostetern, 1½ spsk spinat og et stykke laks i nederste højre hjørne af en strimmel - men ikke helt ud til kanten. Tag i højre hjørne og fold skråt opad til venstre side af strimlen - nu er det en trekant. Fold denne op og fortsæt til der ikke er mere dej. Læg trekanten med lukningen nedad på en plade med bagepapir. Fortsæt med resten af fyldet og resten af filodejen. Pensl med vand, drys med løgfrø og bag pakkerne midt i ovnen.

Citronsauce

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits forårsløget i ca. 1 min. Pisk maizena og mælk sammen og tilsæt blandingen langsomt under omrøring. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og rør fløde, citronsaft, citronskal, sukker, salt og peber i. Smag citronsaucen til.

Ved serveringen

Vend babysalatblade, forårsløg, lidt groft salt og friskkværnet peber sammen og server salaten til de varme filopakker og citronsauce.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag