Laks i filodej

Laks i filodej

60+ min
En smuk og delikat måde at få laks på.

Sådan gør du

Filopakker
  • Tø spinaten i en gryde ved jævn varme og tilsæt salt og peber.
  • Skær fisken i 15 mindre stykker.
  • Fold de optøede filodejsplader ud så de ligger i en stak og dæk dem med et fugtigt viskestykke.
  • Læg to ark filodej sammen penslet med vand og skær dem derefter i 3 lige store strimler (ca. 10 x 50 cm).
  • Læg 5 - 6 ostetern, 1½ spsk spinat og et stykke laks i nederste højre hjørne af en strimmel - men ikke helt ud til kanten.
  • Tag i højre hjørne og fold skråt opad til venstre side af strimlen - nu er det en trekant. Fold denne op og fortsæt til der ikke er mere dej.
  • Læg trekanten med lukningen nedad på en plade med bagepapir. Fortsæt med resten af fyldet og resten af filodejen. Pensl med vand, drys med løgfrø og bag pakkerne midt i ovnen
Citronsauce
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner.
  • Svits forårsløget i ca. 1 min.
  • Pisk maizena og mælk sammen og tilsæt blandingen langsomt under omrøring.
  • Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tag gryden af varmen og rør fløde, citronsaft, citronskal, sukker, salt og peber i. Smag citronsaucen til.
Ved serveringen
  • Vend babysalatblade, forårsløg, lidt groft salt og friskkværnet peber sammen og server salaten til de varme filopakker og citronsauce.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17067 kJ / 4079 kcal

Næringsindhold pr. 100g

513 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 20,1 % 6,1 g
Kulhydrat: 47,3 % 14,3 g
Fedt: 32,6 % 4,5 g

Ingredienser

Filopakker - 15 stk.
Frossen helbladet spinat
500 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Laksefilet uden skind
400 g
Optøet frossen filodej (ca. 400 g)
10 plader
Arla Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg
200 g
Sorte løgfrø (Nigellafrø/jomfru i det grønne)
4 tsk
Citronsauce
Smør
10 g
Finthakket forårsløg (ca. 25 g)
3 spsk
Majsstivelse, fx maizena
1 spsk
Mælk
½ liter
2 spsk
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Sukker
1 tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Skyllede blandede babysalatblade (ca. 100 g)
1 liter
Forårsløg i tynde skiver (ca. 75 g)
¾ bundt
Tilbehør
Kogte kartofler
1 kg