Laks og havtaske med limesauce
1 time
•

Lakse- og havtaskefilet følges til dørs af en yderst velsmagende limesauce. Hele herligheden serveres med let bagt frisk spinat - lækkert!
Ingredienser
Limesauce
25 g
Smør
|
|
---|---|
6
Finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
2 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
600 g
Laksefilet uden skind
|
|
---|---|
600 g
Havtaskefilet uden skind
|
|
2 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 dl
Brødkrumme fra franskbrød (ca. 50 g)
|
|
50 g
Blødt smør
|
|
2 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
1 tsk
Knuste fennikelfrø
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
600 g
Friske spinatblade revet i grove stykker
|
|
---|---|
50 g
Smør - smeltet
|
Limesauce, fortsat
¼ liter
Piskefløde - pisket til flødeskum
|
---|
Tilbehør
4 dl
Vilde ris - koges
|
|
---|---|
150 g
Flutes
|
Sådan gør du
Limesauce
Limesauce, fortsat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Limesaucen kan på forhånd koges de første ca. 10 min. Fisk og spinat kan gøres klar til bagning ca. 4 timer før serveringen.
Kølig hvidvin, fx fumé blanc.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
25402 kJ / 6071 kcal
Næringsindhold pr. 100g
825 kJ / 197 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 20,9 % | 10,1 g |
Fedt: | 55,2 % | 12,3 g |
Kulhydrat: | 23,9 % | 11,6 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
