Laksepaté
14 timer
•
Arbejdstid: 40 min
•
Dejlig og dekorativ gæsteforret med fersk laks, spinat og limedressing. Kan tilberedes i god tid.
Ingredienser
Laksepaté
|
600 g
Friske spinatblade
|
|
|---|---|
|
3 liter
Vand
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
1
Skind- og benfri fersk lakseside (ca. 700 g)
|
|
|---|---|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
|
1
Æg
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
1/8 tsk cayennepeber
|
Limedressing
|
1½ dl
Creme fraiche
|
|
|---|---|
|
1½ dl
Creme fraiche 38%
|
|
|
1½ tsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
|
Limefrugter i både
|
|
|---|---|
|
Citronmelisse
|
Tilbehør
|
300 g
Flutes
|
|---|
Sådan gør du
Laksepaté
Limedressing
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også tilberede patéen i mikrobølgeovn. Dæk formen med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn og bag ca. 12 min. ved 600-700 watt. Frisk spinat kan du erstatte med 600 g frossen spinat. Tø spinaten op og pres væden fra.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
307 kJ / 73 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,4 g |
| Protein: | 3,9 g |
| Fedt: | 4,9 g |
| Kulhydrat: | 3,5 g |