Laksepaté

14 timer
Arbejdstid: 40 min
Laksepaté

Dejlig og dekorativ gæsteforret med fersk laks, spinat og limedressing. Kan tilberedes i god tid.

Ingredienser

Laksepaté

600 g Friske spinatblade
3 liter Vand
2 tsk Groft salt
1 Skind- og benfri fersk lakseside (ca. 700 g)
¼ liter Piskefløde
1 Æg
1½ tsk Groft salt
1/8 tsk cayennepeber

Limedressing

1½ dl Creme fraiche
1½ dl Creme fraiche 38%
1½ tsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Limefrugter i både
Citronmelisse

Tilbehør

300 g Flutes

Sådan gør du

Laksepaté

  • Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt.
  • Kom spinatbladene i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 1 min.
  • Hæld bladene i en sigte og pres dem fri for vand.
  • Fjern eventuelle ben fra laksefileten. Skær et stykke af den tykkeste del af fileten (ca. 24 cm), så det passer til en ovnfast form (ca. 1½ liter). Skær resten af fileten i tern (ca. 300 g).
  • Kom piskefløde, æg, laksetern, salt og cayennepeber i en foodprocessor eller hurtighakker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Farsen skal være sammenhængende.
  • Smør formen.
  • Læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - laksefars, spinatblade, laksestykket, spinatblade og laksefars. Bank formen let mod bordpladen.
  • Dæk den med låg eller alufolie og bag patéen midt i ovnen ca. 1 time og 10 min. ved 150° - traditionel ovn.
  • Stil laksepatéen tildækket i køleskabet i 12-24 timer.

Limedressing

  • Bland de 2 slags cremefraiche med limesaft, salt og peber.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rør dressingen op og smag til inden serveringen.

Du kan også tilberede patéen i mikrobølgeovn. Dæk formen med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn og bag ca. 12 min. ved 600-700 watt. Frisk spinat kan du erstatte med 600 g frossen spinat. Tø spinaten op og pres væden fra.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16132 kJ / 3856 kcal

Næringsindhold pr. 100g

308 kJ / 74 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 21,5 % 3,9 g
Kulhydrat: 19,2 % 3,5 g
Fedt: 59,3 % 4,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/laksepate/