Laksespyd med broccoli-quinoa

Laksespyd med broccoli-quinoa

30 min
Blandingen af sort quinoa og broccoli er virkelig flot....og smager godt. Sammen med den stegte laks og karrysaucen bliver måltidet fuldendt.

Sådan gør du

Bagetid for løg- og citronbåde:

Ca. 16 min. ved 250° - traditionel ovn.

Bagetid for laksespyd:

Ca. 6 min. ved 250° - traditionel ovn.

Broccoli-quinoa
  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt.
  • Kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.
  • Hak broccolien fint, fx i en foodprocessor.
  • Vend quinoa og broccoli sammen og lad det dryppe af i en sigte.
  • Læg løg- og citronbåde i den ene side af en plade med bagepapir. Drys med salt og bag det øverst i ovnen.
  • Skær laksekødet i tern, sæt det på spyddene og drys med salt og peber.
  • Læg laksespyddene ind ved siden af løg- og citronbåde og bag dem med de sidste 6 min.
  • Bring karrysaucen i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Tilsæt løg - lige inden serveringen. Smag til.
Energiindhold for hele retten:

7961 kJ / 1903 kcal

Næringsindhold pr. 100g

285 kJ / 68 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 25,9 % 4,3 g
Kulhydrat: 31,5 % 5,3 g
Fedt: 42,6 % 3,3 g

Ingredienser

Broccoli-quinoa
250 g Sort quinoa (ca. 3 dl)
6 dl Vand
1½ tsk Groft salt
400 g Renset broccoli
4 Rødløg i både (ca. 400 g)
1 Citron (usprøjtet) i tykke både
¾ tsk Groft salt
400 g Laksefilet uden skind og ben
4 Bambusspyd - ca. 20 cm lange
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Karrysauce
1 Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 100 g)