Laksespyd med broccoli-quinoa
30 min

Laksespyd med broccoli-quinoa

Blandingen af sort quinoa og broccoli er virkelig flot....og smager godt. Sammen med den stegte laks og karrysaucen bliver måltidet fuldendt.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laksespyd med broccoli-quinoa

Blandingen af sort quinoa og broccoli er virkelig flot....og smager godt. Sammen med den stegte laks og karrysaucen bliver måltidet fuldendt.

Antal portioner

Broccoli-quinoa

  • 250 g sort quinoa (ca. 3 dl)
  • 6 dl vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 400 g renset broccoli
  • 4 rødløg i både (ca. 400 g)
  • 1 citron i tykke både
  • ¾ tsk groft salt
  • 400 g laksefilet uden skind og ben
  • 4 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Broccoli-quinoa

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Hak broccolien fint, fx i en foodprocessor. Vend quinoa og broccoli sammen og lad det dryppe af i en sigte.

Læg løg- og citronbåde i den ene side af en plade med bagepapir. Drys med salt og bag det øverst i ovnen. Skær laksekødet i tern, sæt det på spyddene og drys med salt og peber. Læg laksespyddene ind ved siden af løg- og citronbåde og bag dem med de sidste 6 min.

Bring karrysaucen i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Tilsæt løg - lige inden serveringen. Smag til.

Bagetid for løg- og citronbåde

Ca. 16 min. ved 250° - traditionel ovn.

Bagetid for laksespyd

Ca. 6 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 33 %
Print