Laktosefri risengrød med mandler og æble

Laktosefri risengrød er en helt klassisk risengrød, kogt med krydderier og serveret med kanel, mandler, æble - og selvfølgelig med en laktosefri smørklat. Risengrød hører julen til,... men risengrød kan også spises resten af året. Risengrød er billig og nem aftensmad - og kan mætte de fleste i en snæver vending.
Ingredienser
Risengrød
3 dl
Vand
|
|
---|---|
180 g
Grødris (ca. 2¼ dl)
|
|
1 liter
Laktosefri sødmælk
|
|
5
Knuste kardemommekapsler (frøene heraf)
|
|
2
Kanelstænger
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Topping
1
Æble i tynde halve skiver
|
|
---|---|
25 g
Grofthakkede mandler
|
|
½ tsk
Stødt kanel
|
|
50 g
Laktosefri smør
|
Sådan gør du
Risengrød
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Brug altid sødmælk, det giver det bedste resultat. Sørg for at koge grøden ved meget lav varme, så forbliver grøden hvid. Får den for meget varme, kan den blive gullig i farven.
Rester af risengrød kan bruges til klatkager - eller du kan bruge det i dej til brød og boller.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7799 kJ / 1864 kcal
Næringsindhold pr. 100g
462 kJ / 110 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 11,2 % | 3 g |
Fedt: | 43,1 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 45,7 % | 12,4 g |
Risengrød er en oplagt ret, især til de helt små hjælpere. Mindre børn kan opleve stor succes og stolthed ved at lave en ret, som hele familien kan spise, og risengrød er som skabt dertil. Britta og Felix viser hvordan, man koger den perfekte risengrød, og giver et lille tip til hvordan man kan se nissespor.
