Lammefilet med tapenade og lun salat
1 time
•
Lammefilet betegnes som den "fine" udskæring på lammet. Lammefilet skal behandles nænsomt, og skal selvfølgelig rosasteges. Men på trods af det "fine" røde kød, har lammefilet en kraftig og fyldig smag. En smag, der sagtens kan bære andre kraftige smage, som fx rosmarin, salatost og soltørrede tomater. Og det er netop de smage som lammefileten her bliver komplementeret af. En kombination de fleste holder meget af.
Ingredienser
|
1 kg
Små faste kartofler
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Olie
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Lammefilet
|
1 spsk
Olie
|
|
|---|---|
|
2
Lammefileter (ca. 500 g)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Tapenade
|
75 g
Salatost i tern
|
|
|---|---|
|
1 dl
Rasp
|
|
|
1 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
|
20 g
Smør - smeltet
|
Lun salat
|
100 g
Grofthakkede semidried tomater
|
|
|---|---|
|
100 g
Cherrytomater i halve
|
|
|
1 liter
Blandet salat, fx roucola, spinatblade og rødbedeblade
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Lammefilet
Tapenade
Lun salat
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Lammefilet med tapenade kan også serveres med en salat med marinerede bønner og et godt brød til. Tapenaden kan bruges på andre fine kødstykker - fx kalvefilet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
467 kJ / 112 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 7,2 g |
| Fedt: | 3,8 g |
| Kulhydrat: | 12 g |