Lammekoteletter med kartofler og ostedrys

Lammekoteletter med kartofler og ostedrys

1 time
Gode lammesteaks serveret med frisk salat, kartoffelbåde og lækkert drys af krydderurter og salt hvid ost.
https://www.arla.dk/opskrifter/lammekoteletter-med-kartofler-og-ostedrys/

Sådan gør du

Bagetid:

Sæt kartoffelbådene i kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn og bag i ca. 45 min.

Kartoffelbåde
  • Vask kartoflerne godt og skær dem i både. Kom kartoffelbådene i en skål, tilsæt olie og bland det godt. Spred kartoflerne ud på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Vend i kartoflerne af og til. Drys de færdigbagte kartoffelbåde med salt og peber.
Ostedrys
  • Lad osten dryppe godt af og mos den med en gaffel. Vend persille og pebermynte i og anret det i en skål.
Rødbedesalat
  • Vend rødbedene sammen med pærer, rucolasalat og pesto.
Lammekoteletter
  • Skær 3-4 snit i kanten af hver kotelet. Lad smørret gyldne i en pande. Tilsæt knust hvidløg og steg koteletterne ca. 4 min. på hver side. Drys med salt og peber.
Ved serveringen
  • Hæld dressingen over salaten.
Energiindhold for hele retten:

9573 kJ / 2288 kcal

Næringsindhold pr. 100g

670 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 21,9 % 8,6 g
Kulhydrat: 17,3 % 6,8 g
Fedt: 60,8 % 11 g
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Kartoffelbåde
5 Store kartofler (ca. 1 kg)
1 tsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Ostedrys
100 g Salatost i tern
2 spsk Finthakket frisk kruspersille
1 spsk Tørret mynte
Rødbedesalat
100 g Rødbeder i tynde ca. 2 cm brede strimler
3 Pærer i tynde både (ca. 300 g)
50 g Rucolasalat
2 spsk Basilikumpesto
Lammekoteletter
4 Lammekoteletter (ca. 500 g)
25 g Smør
½ Knust fed hvidløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber