Lammekoteletter med kartofler og ostedrys

Lammekoteletter med kartofler og ostedrys

1 time
Gode lammesteaks serveret med frisk salat, kartoffelbåde og lækkert drys af krydderurter og salt hvid ost.

Sådan gør du

Kartoffelbåde
  • Vask kartoflerne godt og skær dem i både. Kom kartoffelbådene i en skål, tilsæt olie og bland det godt. Spred kartoflerne ud på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Vend i kartoflerne af og til. Drys de færdigbagte kartoffelbåde med salt og peber.
Ostedrys
  • Lad osten dryppe godt af og mos den med en gaffel. Vend persille og pebermynte i og anret det i en skål.
Rødbedesalat
  • Vend rødbedene sammen med pærer, rucolasalat og pesto.
Lammekoteletter
  • Skær 3-4 snit i kanten af hver kotelet. Lad smørret gyldne i en pande. Tilsæt knust hvidløg og steg koteletterne ca. 4 min. på hver side. Drys med salt og peber.
Ved serveringen
  • Hæld dressingen over salaten.
Bagetid
  • Sæt kartoffelbådene i kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn og bag i ca. 45 min.
Mere inspiration

Flot og indbydende lammekrone med skønt tilbehør.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9540 kJ / 2280 kcal

Næringsindhold pr. 100g

668 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 21,6 % 8,5 g
Kulhydrat: 17,5 % 6,9 g
Fedt: 60,9 % 11 g
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Kartoffelbåde
Store kartofler (ca. 1 kg)
5
Olivenolie
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Ostedrys
Arla Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg
100 g
Finthakket frisk kruspersille
2 spsk
Tørret pebermynte
1 spsk
Rødbedesalat
Rødbeder i tynde ca. 2 cm brede strimler
100 g
Pærer i tynde både (ca. 300 g)
3
Rucolasalat
50 g
Basilikumpesto
2 spsk
Lammekoteletter
Lammekoteletter (ca. 500 g)
4
Smør
25 g
Knust fed hvidløg
½
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber