Lammekrone med hokkaidofyldte svampe
Lammekrone er en meget lækkert stykke kød og den ser rigtig flot ud når den serveres i et stykke. Den fine lammekrone i ovn bliver her ledsaget af store fyldte portobello svampe, som bidrager med dejlig umamismag. Portobellosvampene er fyldte med sød hokkaido og salte salattern. Lammekrone med svampe er en flot og velsmagende ret, som både er lækker at spise og at se på.
Ingredienser
Fyldte svampe
|
4
Portobello svampe (ca. 250 g)
|
|
|---|---|
|
400 g
Hokkaido græskar i grove tern
|
|
|
1
Rødløg i tynde både (ca. 100 g)
|
|
|
150 g
Salatost i tern
|
|
|
100 g
Bladselleri i fine tern
|
Lammekrone
|
600 g
Lammefileter på ben (lammekrone)
|
|
|---|---|
|
10 g
Smør
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
2 spsk
Basilikumpesto
|
Serveringsforslag
|
1 kg
Bagte kartoffelbåde
|
|---|
Sådan gør du
Fyldte svampe
Lammekrone
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Start med at stege kartoffelbådene ca. 20 min. ved 225° - varmluft. Skru ned og bag dem færdige sammen med kød og svampe.
Hokkaido- og butternutsquash græskar behøver ikke at blive skrællet, da de har så tynd en skræl.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
419 kJ / 100 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 6,9 g |
| Fedt: | 3,6 g |
| Kulhydrat: | 9,9 g |