Langtidsstegt kalvefilet og fyldte tomater

1 time 5 min
Langtidsstegt kalvefilet og fyldte tomater

Lækker nordisk inspireret hovedret - når der skal gøres noget ekstra.

Ingredienser

800 g Kalvefilet med fedtkant - skåret af kalvekam
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Rapsolie

Fyldte tomater

4 Store blommetomater
50 g Bacon i små tern
1 Finthakket skalotteløg
50 g Finthakkede champignoner
½ dl Piskefløde
50 g Rødkitost - i små tern
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Rasp

Tilbehør

100 g Blandet grøn salat af hoved-, romaine- og egeløvsalat
240 g Flutes

Sådan gør du

  • Del kalvefileten på langs i 2 stykker, rids kødets fedtkant og drys med salt og peber. Lad olien blive varm i en pande. Brun de 2 stykker kød på alle sider i ca. 3 min. og læg dem i en smurt bradepande.

Fyldte tomater

  • Del tomaterne på langs og skrab kernerne ud med en teske. Tør tomaterne godt i køkkenrulle og læg dem i bradepanden ved siden af de 2 stykker kalvefilet.
  • Læg baconternene i en kold pande og steg dem - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Tilsæt løg og champignoner og steg i yderligere ca. 4 min., stadig ved jævn varme. Tilsæt fløde, ost, salt og peber. Lad blandingen koge i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til. Fordel cremen i tomaterne og drys dem med rasp. Steg kød og tomater midt i ovnen i ca. 1 time og 5 min. ved 100°.
  • Tag de 2 stykker kalvefilet ud efter ca. 55 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Steg evt. kødet færdigt de sidste 10 min. Lad det stå tildækket mens tomaterne bliver grillede. Grill tomaterne øverst i ovnen til de er gyldne i ca. 1 min.

Ved serveringen

  • Skær kalvefileten i tynde skiver og anret dem på tallerkener sammen med de fyldte tomater.
  • De fyldte tomater kan også bruges til fx brunch.

Hvis man ønsker kødet mere gennemstegt, kan man vente med at tage kødet ud til det er 65°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10157 kJ / 2428 kcal

Næringsindhold pr. 100g

599 kJ / 143 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 35,4 % 12,5 g
Kulhydrat: 24,8 % 8,7 g
Fedt: 39,8 % 6,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/langtidsstegt-kalvefilet-og-fyldte-tomater/