Langtidsstegt oksemørbrad med svampesalat, pommes og bearnaise - Opskrifter - Arla

Langtidsstegt oksemørbrad med svampesalat, pommes og bearnaise

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(96 vurderinger)

60+ min

Klassisk bøf med bearnaisesauce og pommes frites - og et lille twist i form af svampesalat. I denne portion er der nok til 10 af de nærmeste venner!

Ingredienser

Hovedret til 10

Antal portioner

Pommes frites

  • 2½ kg skrubbede bagekartofler
  • 2 liter neutral olie, fx rapsolie
  • 2 spsk groft salt
  • 1 oksemørbrad (ca. 2 kg)
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk groft salt
  • groftkværnet peber

Svampesalat

  • 2 spsk rapsolie
  • 500 g portobello svampe i mindre stykker
  • 500 g markchampignoner i kvarte
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1000 g røde og gule cherrytomater
  • 4 rødløg i tynde både (ca. 400 g)
  • 4 små finthakkede fed hvidløg
  • 20 stilke frisk timian
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bearnaisesauce med cremefraiche

Sådan gør du

Sådan gør du

Pommes frites

Skær kartoflerne ud i stænger (ca. 1 x 1 cm). Lad dem ligge i koldt vand i ca. 2-3 timer - skift vandet hver ½ time. Sigt vandet fra og dub kartoflerne helt tørre i et viskestykke. Hæld olien i en tykbundet gryde (ca. 3 liter) og varm det op til ca. 180°. Tilsæt halvdelen af kartoflerne og friter dem i ca. 12 min. - til de er sprøde og gyldenbrune. Tag kartoflerne op og læg dem på fedtsugende papir. Gentag med resten af kartoflerne. Friter pommes fritterne umiddelbart inden serveringen i ca. 1 min. Kom de gyldne, sprøde pommes frites i en stor skål, vend dem godt med salt og server.

Befri mørbraden for sener og hinder og drys den med salt og peber. Lad olien blive varm i en pande og brun mørbraden ved kraftig varme i ca. 4 min. Kom den i et ovnfast fad og steg den nederst i ovnen ved siden af svampesalaten. Tag kødet ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 63°. Lad kødet hvile tildækket indtil serveringen.

Svampesalat

Lad olien blive gylden i en sauterpande. Steg svampene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt eddike og vend godt rundt. Kom svampene i et ovnfast fad sammen med de øvrige ingredienser og steg dem øverst i ovnen. Tag stegen ud og skru op for varmen. Steg svampene midt i ovnen mens stegen hviler.

Bearnaisesauce med cremefraiche

Pisk æggeblommerne med salt i en tykbundet gryde ved svag varme i ca. 2 min. Tilsæt bearnaiseessens og derefter cremefraiche - ca. 1 spsk ad gangen. Vend til sidst estragon i saucen og server straks sammen med mørbrad og nyfritterede pommes frites.

Stegetid for mørbrad

Ca. 2½ time ved 80° - traditionel ovn.

Stegetid for svampesalat

Ca. 2½ time ved 80° - skru op til 225° og steg i yderligere ca. 15 min., midt i ovnen.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 35080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 61,4 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Svampesalaten drejer vinvalget over i retning af en lagret vin. En chianti classico (gerne reserva) vil være skøn, men brunello di montalcino er endnu bedre (og dyrere). -Jo ældre jo bedre! Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til vildt