Bearnaise

30 min
Bearnaise

Hjemmelavet bearnaisesauce - lavet fra bunden med smør og æggeblommer. Det er ikke så svært, med lidt ro på og tålmodighed er resultatet en lækker, cremet bearnaise. Sæt lidt tid af, hyg dig i køkkenet – og nyd smagen af ægte hjemmelavet bearnaise. Det er ren forkælelse til dig og din familie.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

4 Æggeblommer (ca. 4 spsk)
2 spsk Bearnaiseessens (se tilberedningstip)
250 g Smør - smeltet
Evt. lidt koldt vand
2 spsk Hakkede estragonblade
½ tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber

Sådan gør du

Bearnaisesauce

  • Gør alle ingredienser klar, før du går i gang med at lave saucen.
  • Pisk æggeblommer og bearnaiseessens lyst og luftig i en gryde.
  • Tænd for varmen og pisk æggeblandingen over svag varme. Pisk konstant i æggene, til æggeblandingen skummer godt og begynder at tykne.
  • Pisk, stadig uden pause og over svag varme, det smeltede smør i æggecremen i en tynd stråle - langsomt og ikke for meget ad gangen. Pisk konstant, til alt smørret er pisket i (undlad bundfaldet). Tilsæt evt. lidt koldt vand for at justere konsistensen og for at saucen ikke bliver for varm.
  • Tag gryden af varmen, vend estragon, salt og peber i og smag til. Server bearnaisesaucen med det samme.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Hav et par isklumper ved hånden, når du laver bearnaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at redde den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to.

Bearnaisseessens kan købes færdig, men du kan også lave den selv: Kog 2 hakkede skalotteløg, 20 peberkorn og 20 friske estragonstilke i 2 dl hvidvinseddike ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (giver ca. 3 spsk).

Udskift bearnaiseessens med citronsaft (og undlad estragon i saucen) - så har du den skønneste hollandaisesauce.

Næringsindhold, pr 100 g

Energiindhold:

2412 kJ / 577 kcal

Energifordeling

Energi pr 100 g
Fiber: 0,1 g
Protein: 3,2 g
Fedt: 63,4 g
Kulhydrat: 0,7 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bearnaisesauce/