Bearnaise
Hjemmelavet bearnaisesauce - lavet fra bunden med smør og æggeblommer. Det er ikke så svært, med lidt ro på og tålmodighed er resultatet en lækker, cremet bearnaise. Sæt lidt tid af, hyg dig i køkkenet – og nyd smagen af ægte hjemmelavet bearnaise. Det er ren forkælelse til dig og din familie.
Ingredienser
|
4
Æggeblommer (ca. 4 spsk)
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Bearnaiseessens (se tilberedningstip)
|
|
|
250 g
Smør - smeltet
|
|
|
Evt. lidt koldt vand
|
|
|
2 spsk
Hakkede estragonblade
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
Sådan gør du
Bearnaisesauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hav et par isklumper ved hånden, når du laver bearnaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at redde den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to.
Bearnaisseessens kan købes færdig, men du kan også lave den selv: Kog 2 hakkede skalotteløg, 20 peberkorn og 20 friske estragonstilke i 2 dl hvidvinseddike ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (giver ca. 3 spsk).
Udskift bearnaiseessens med citronsaft (og undlad estragon i saucen) - så har du den skønneste hollandaisesauce.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
2412 kJ / 577 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,1 g |
| Protein: | 3,2 g |
| Fedt: | 63,4 g |
| Kulhydrat: | 0,7 g |