Letrimmet laks med peberrod

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

45 min

Det har en god effekt at rimme laksen - den bliver ekstra saftig og god.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g skind og benfri laksefilet
  • 1 liter vand
  • 4 spsk groft salt
  • 2 spsk sukker
  • 4 spsk revet peberrod
  • dildkviste

Tilbehør

  • 600 g dampede blandede grøntsager, fx bønner og broccoli
  • 1 kg kogte kartofler, fx som kartoffelsne

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg laksen i et ovnfast fad. Bland vand, salt og sukker og hæld det over fisken - det skal dække laksen. Lad fisken trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Hæld lagen bort og bag fisken midt i ovnen. Bland fløde, peber, dild og citronsaft sammen og hæld det over laksen efter ca. 10 min. af bagetiden og bag laksen færdig. Rør saucen godt sammen inden serveringen.

Drys laksen med peberrod og dildkviste. Server med kogte grøntsager og kogte kartofler presset som sne, fx gennem en grovmasket sigte.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,1 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: