Letrimmet laks med peberrod

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

45 min

Det har en god effekt at rimme laksen - den bliver ekstra saftig og god.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g skind og benfri laksefilet
  • 1 liter vand
  • 4 spsk groft salt
  • 2 spsk sukker
  • 4 spsk revet peberrod
  • dildkviste

Tilbehør

  • 600 g dampede blandede grøntsager, fx bønner og broccoli
  • 1 kg kogte kartofler, fx som kartoffelsne

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg laksen i et ovnfast fad. Bland vand, salt og sukker og hæld det over fisken - det skal dække laksen. Lad fisken trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Hæld lagen bort og bag fisken midt i ovnen. Bland fløde, peber, dild og citronsaft sammen og hæld det over laksen efter ca. 10 min. af bagetiden og bag laksen færdig. Rør saucen godt sammen inden serveringen.

Drys laksen med peberrod og dildkviste. Server med kogte grøntsager og kogte kartofler presset som sne, fx gennem en grovmasket sigte.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,1 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: