Letrimmet laks med peberrod

Bedømmelse

(13 vurderinger)

45 min

Det har en god effekt at rimme laksen - den bliver ekstra saftig og god.

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g skind og benfri laksefilet
  • 1 liter vand
  • 4 spsk groft salt
  • 2 spsk sukker
  • 4 spsk revet peberrod
  • dildkviste

Tilbehør

  • 600 g dampede blandede grøntsager, fx bønner og broccoli
  • 1 kg kogte kartofler, fx som kartoffelsne

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg laksen i et ovnfast fad. Bland vand, salt og sukker og hæld det over fisken - det skal dække laksen. Lad fisken trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Hæld lagen bort og bag fisken midt i ovnen. Bland fløde, peber, dild og citronsaft sammen og hæld det over laksen efter ca. 10 min. af bagetiden og bag laksen færdig. Rør saucen godt sammen inden serveringen.

Drys laksen med peberrod og dildkviste. Server med kogte grøntsager og kogte kartofler presset som sne, fx gennem en grovmasket sigte.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,1 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: