Lette flødekartofler

1 time 5 min
Lette flødekartofler

Flødekartofler smager fantastisk og er en rigtig klassiker - her i en lettere og mere fedtfattig udgave.

Ingredienser

1 kg Skrællede melede kartofler i tynde skiver
1 dl Vand
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¼ liter Madlavningsfløde

Sådan gør du

Flødekartofler

  • Læg kartoflerne taglagt i et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm).
  • Hæld vandet ved og drys med salt og peber.
  • Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Hæld fløden over kartoflerne og bag dem færdige de sidste 15 min. Lad kartoflerne hvile tildækket i ca. 10 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4323 kJ / 1033 kcal

Næringsindhold pr. 100g

319 kJ / 76 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 10,1 % 1,9 g
Kulhydrat: 71,9 % 13,5 g
Fedt: 18 % 1,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/lette-flodekartofler/