Buffetspyd
Grillspyd er perfekte til dem, der ikke kan bestemme sig. Med både svinemørbrad, lammemørbrad, kyllingefilet, bacon. blommer og rødløg på spydene er der noget for enhver smag. Grillspydene pensles med kryddersmør (teriyaki, citron, koriander og basilikum) og drysses med rasp, så spyddene får smag og endnu mere tekstur. Lækre grillspyd til buffetbordet.
Ingredienser
Grillspyd
|
24
Tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
|
|
|---|---|
|
400 g
Kyllingefilet (3-4 stk.)
|
|
|
1
Svinemørbrad
|
|
|
400 g
Oksemørbrad
|
|
|
500 g
Optøede frosne lammemørbrader (8-12 stk.)
|
|
|
900 g
Faste røde eller blå blommer (12-24 stk.)
|
|
|
24
Tynde skiver bacon (ca. 375 g)
|
|
|
4
Rødløg i tykke både
|
Kryddersmør
|
250 g
Smør
|
|
|---|---|
|
½ dl
Teriyakisauce
|
|
|
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
2 spsk
Tørret basilikum
|
|
|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
|
1 tsk
Fint salt
|
|
3 spsk
Rasp
|
|---|
Tilbehør
|
600 g
Grøn salat
|
|
|---|---|
|
600 g
Flutes
|
Sådan gør du
Grillspyd
Kryddersmør
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis buffetspyddene skal fryses så erstat de frosne lammemørbrad med oksemørbrad (900 g oksemørbrad i alt).
Spyddene kan stå tildækket i køleskabet 4-5 timer, før de grilles.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
640 kJ / 153 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 9,7 g |
| Fedt: | 8,3 g |
| Kulhydrat: | 9,9 g |
Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.