Linsefrikadeller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Linsefrikadeller er et godt valg, hvis I vil have en kødfri dag og alligevel gerne vil have frikadeller. De er helt deres egne, men minder alligevel lidt om deres fætter med kød.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Ingredienser

12 stk. pr. portion

Antal portioner

Linsefrikadeller

  • 50 g hasselnøddekerner
  • 2 pillede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 1 dåse grønne linser i vand (ca. 400 g)
  • 1 dl finvalsede havregryn (ca. 40 g)
  • 1 æg
  • 2 tsk finthakkede friske salvieblade eller ½ tsk tørret
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk smagsneutral olie, fx rapsolie
  • 15 g smør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Linsefrikadeller

  1. Hak hasselnøddekernerne ca. 10 sek. i en foodprocessor, så de bliver finthakkede, men ikke til mel. Tag nødderne op og kom dem i en skål.
  2. Hak løgene fint i ca. 10 sek.
  3. Skyl linserne og lad dem dryppe af i en sigte. Hak linserne sammen med løgene i ca. 20 sek.
  4. Vend de hakkede linser og løg sammen med nødder, havregryn, æg, salvie, salt og peber. Rør farsen godt igennem og form den til 12 frikadeller.
  5. Lad olien blive varm i en pande, tilsæt smørret og lad det blive gyldent.
  6. Brun frikadellerne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme, ca. 5 min. på hver side - vend dem forsigtigt, de er lidt mere porøse end frikadeller lavet af kød.

Tips

Du kan lave linsefrikadellerne af tørrede grønne linser, som du selv koger. Beregn ca. 100 g tørrede grønne linser som du skyller og koger i ½ liter vand tilsat ½ tsk salt. Kog i ca. 18 min. til linserne lige er helt møre, men ikke kogt ud. Du kan også bruge kikærter til frikadellerne - fra dåse eller tørrede.
Vi kan kun brugt lidt salvie. Den giver en god frikadellesmag, men kan hurtigt blive for parfumeret, hvis du kommer for meget i. Du kan supplere med andre krydderurter og smagsgivere og være lidt mere rundhåndet, brug fx persille, basilikum, koriander, hvidløg eller citronskal.

Frysetip

Linsefrikadellerne kan fryses - lun dem evt. inden serveringen eller spis dem kolde.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5210 kJ / 1240 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,1 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 44 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag