Linsefrikadeller er et godt valg, hvis I vil have en kødfri dag og alligevel gerne vil have frikadeller. De er helt deres egne, men minder alligevel lidt om deres fætter med kød.
Du kan lave linsefrikadellerne af tørrede grønne linser, som du selv koger. Beregn ca. 100 g tørrede grønne linser som du skyller og koger i ½ liter vand tilsat ½ tsk salt. Kog i ca. 18 min. til linserne lige er helt møre, men ikke kogt ud. Du kan også bruge kikærter til frikadellerne - fra dåse eller tørrede. Du kan supplere med andre krydderurter og smagsgivere, fx persille, basilikum, koriander, hvidløg eller citronskal.
Linsefrikadellerne kan fryses - lun dem evt. inden serveringen eller spis dem kolde.
4887 kJ / 1168 kcal
671 kJ / 160 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,6 g |
Protein: | 17,7 % | 7 g |
Kulhydrat: | 36,4 % | 14,4 g |
Fedt: | 45,9 % | 8,3 g |