Løgsuppe med gratineret torsk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

En nem hovedret, som smager rigtig dejlig hele året rundt. Nyd den i godt selskab og evt. med en kold øl eller vin til.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 5 rødløg i mindre stykker (ca. 375 g)
  • 5 zittauerløg i mindre stykker (ca. 375 g)
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintklippet purløg

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en stor gryde. Tilsæt løgene og sauter dem i ca. 5 min. - eller til de er klare. Tilsæt bouillon, hvidløg, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Smag til.

Del imens torsken i 8 stykker og læg dem i et lille ovnfast fad (ca. 4 x 19 x 26 cm). Drys med salt og peber og fordel osten herpå. Gratiner fisken øverst i ovnen til osten er gylden.

Fordel suppen i varme dybe tallerkener. Læg et stykke fisk i hver tallerken og pynt med purløg. Server straks sammen med det ristede landbrød.

Gratinering

Ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for torskefilet kan du bruge hvilling.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: