Løgsuppe med gratineret torsk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

En nem hovedret, som smager rigtig dejlig hele året rundt. Nyd den i godt selskab og evt. med en kold øl eller vin til.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 5 rødløg i mindre stykker (ca. 375 g)
  • 5 zittauerløg i mindre stykker (ca. 375 g)
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintklippet purløg

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en stor gryde. Tilsæt løgene og sauter dem i ca. 5 min. - eller til de er klare. Tilsæt bouillon, hvidløg, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Smag til.

Del imens torsken i 8 stykker og læg dem i et lille ovnfast fad (ca. 4 x 19 x 26 cm). Drys med salt og peber og fordel osten herpå. Gratiner fisken øverst i ovnen til osten er gylden.

Fordel suppen i varme dybe tallerkener. Læg et stykke fisk i hver tallerken og pynt med purløg. Server straks sammen med det ristede landbrød.

Gratinering

Ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for torskefilet kan du bruge hvilling.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: