Løgsuppe med gratineret torsk

Løgsuppe med gratineret torsk

45 min
En nem hovedret, som smager rigtig dejlig hele året rundt. Nyd den i godt selskab og evt. med en kold øl eller vin til.

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Lad smørret blive gyldent i en stor gryde. Tilsæt løgene og sauter dem i ca. 5 min. - eller til de er klare. Tilsæt bouillon, hvidløg, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Smag til.
  • Del imens torsken i 8 stykker og læg dem i et lille ovnfast fad (ca. 4 x 19 x 26 cm). Drys med salt og peber og fordel osten herpå. Gratiner fisken øverst i ovnen til osten er gylden.
  • Fordel suppen i varme dybe tallerkener. Læg et stykke fisk i hver tallerken og pynt med purløg. Server straks sammen med det ristede landbrød.
Tip
  • I stedet for torskefilet kan du bruge hvilling.
Energiindhold for hele retten:

8877 kJ / 2122 kcal

Næringsindhold pr. 100g

320 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 25 % 4,7 g
Kulhydrat: 40 % 7,5 g
Fedt: 35 % 3 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

20 g Smør
5 Rødløg i mindre stykker (ca. 375 g)
5 Zittauerløg i mindre stykker (ca. 375 g)
1¼ liter Grøntsagsbouillon
2 Små knuste fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Torskefilet eller anden hvid fisk
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
Pynt
Fintklippet purløg
Tilbehør
240 g Ristet landbrød