
Løgsuppe med gratineret torsk
45 min
En nem hovedret, som smager rigtig dejlig hele året rundt. Nyd den i godt selskab og evt. med en kold øl eller vin til.
Ingredienser
- 25 g smør
- 5 rødløg i mindre stykker (ca. 375 g)
- 5 zittauerløg i mindre stykker (ca. 375 g)
- 1¼ liter grøntsagsbouillon
- 2 små knuste fed hvidløg
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 400 g torskefilet eller anden hvid fisk
- ¼ tsk groft salt
- friskkværnet peber
-
75 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
Pynt
- fintklippet purløg
Tilbehør
- 240 g ristet landbrød
Sådan gør du
Sådan gør du
Lad smørret blive gyldent i en stor gryde. Tilsæt løgene og sauter dem i ca. 5 min. - eller til de er klare. Tilsæt bouillon, hvidløg, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Smag til.
Del imens torsken i 8 stykker og læg dem i et lille ovnfast fad (ca. 4 x 19 x 26 cm). Drys med salt og peber og fordel osten herpå. Gratiner fisken øverst i ovnen til osten er gylden.
Fordel suppen i varme dybe tallerkener. Læg et stykke fisk i hver tallerken og pynt med purløg. Server straks sammen med det ristede landbrød.
Gratinering
Ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.
Tip
I stedet for torskefilet kan du bruge hvilling.
Sådan snitter du løg
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 8360 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 28,2 g
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 47 %
- Fedt: 26 %