Calzone

Calzone er en variant af pizza og stammer fra Napoli. En calzone er typisk fyldt med mozzarella og ricotta. Her har vi brugt en klassisk flødeost i stedet for ricotta - og rørt den med frisk basilikum. Du kan variere osten som du vil - nyd en dejlig sprød calzone pizza med blødt og varmt fyld. Det smager dejligt og gør noget godt for konsistensen at kombinere forskellige oste. Servér pesto eller lun tomatsauce til din hjemmelavede calzone.
Ingredienser
Pizzadej
20 g
Gær
|
|
---|---|
3 dl
Vand - lillefingervarmt
|
|
400 g
Tipo 00 hvedemel
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Fyld til calzone
200 g
Revet mozzarellaost
|
|
---|---|
200 g
Flødeost
|
|
2
Knuste fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
100 g
Revet mozzarellaost
|
|
---|---|
100 g
Kogt, røget skinke, fx prosciutto i skiver
|
|
1 dl
Grofthakkede basilikumblade
|
Sådan gør du
Pizzadej
Fyld
Fremgangsmåde
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Server dine calzone med tomatsauce, pesto eller en rucolasalat vendt med olivenolie.
Fyld din calzone med en rest kødsauce - det er en kendt take away klassiker herhjemme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12582 kJ / 3007 kcal
Næringsindhold pr. 100g
927 kJ / 222 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 22,2 % | 12,1 g |
Fedt: | 37,2 % | 9,3 g |
Kulhydrat: | 40,6 % | 22,1 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
