Lun gulerodscarpaccio

Lun gulerodscarpaccio

25 min
Hurtig og farverig tallerken med gulerødder, ost og skvalderkål. Denne opskrift på gulerodscarpaccio er nem at lave og kan anvendes både som forret eller som tilbehør til såvel en fiskeret og grillmaden. Den vegetariske carpaccio er inspireret af den italienske klassiker, men med gulerødder i hovedrollen.
https://www.arla.dk/opskrifter/lun-gulerodscarpaccio/

Sådan gør du

  • Skræl og kog gulerødderne i ca. 10 min. - de skal stadig have bid. Hak imens mandlerne groft og rist dem i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 2 min. - eller til de bliver gyldne. Skær gulerødderne i tynde skrå skiver og fordel dem på 4 tallerkener. Dryp med olie, drys med salt, ost, skvalderkål og mandler. Server straks.

I stedet for skvalderkål kan du bruge rucolasalat. Drys gulerodssalaten med chiliflager, det både pynter og smager.

Energiindhold for hele retten:

2392 kJ / 572 kcal

Næringsindhold pr. 100g

463 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 11,5 % 3,1 g
Kulhydrat: 19,1 % 5,2 g
Fedt: 69,4 % 8,7 g
Mere inspiration

Server fx denne grillede kylling til den lune gulerodscarpaccio.

Kylling på grill
60+ min
Kylling på grill
(5)

Ingredienser

4 Gulerødder (ca. 400 g)
½ dl Mandler
1½ spsk Olivenolie
1 tsk Flagesalt
½ dl Groftrevet lagret cheddarost
2 dl Små skud af skvalderkål