Lun svampe-valnøddepaté

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Svampe og nødder klæder hinanden rigtig godt - og her bliver de til en dejlig paté.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dl hel lys quinoa (3 dl kogt)
  • 1¾ dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 50 g valnøddekerner
  • 3 zittauerløg
  • 500 g champignoner og andre blandede svampe
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1½ spsk hakkede friske estragonblade - eller 1 spsk tørret estragon
  • 2 æg
  • 1 dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10% Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Yoghurtdip

Pynt

  • frisk estragonkvist
  • valnøddekerne

Tilbehør

  • 1½ liter strimlet, blandet salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Lad quinoaen køle af.

Hak valnødderne groft. Rist dem i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til svag varme og rist i yderligere ca. 2 min. Ryst panden undervejs.

Pil og hak løgene fint. Skyl champignonerne under rindende vand. Tør andre svampe fri for jord med køkkenrulle. Hak svampene fint. Steg løgene i olien ved kraftig varme i ca. 5 min., rør undervejs, tilsæt svampene og steg videre i ca. 10 min., til svampene er tørre og ristede.Tag svampene af varmen, kom dem i skål og vend med quinoa, valnødder, hvidløg, estragon, æg, yoghurt, salt og peber.

Kom blandingen i et ovnfast fad (ca. 15 x 20 cm) der er smurt med lidt olie. Blandingen er her ca. 3 cm høj – hvis den er højere, skal den blot bage lidt længere tid.

Yoghurtdip

Rør yoghurt, sennep og de øvrige ingredienser sammen. Stil dippen tildækket i køleskabet i ca. ½ time og smag til.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: