Madpandekager med kylling

45 min
Madpandekager med kylling

Madpandekager med kylling til aftensmad - det skal nok blive en succes. Her får du opskriften på madpandekager med saftige grøntsager og kyllingefyld toppet med en smagfuld hytteost. I denne opskrift skal du bruge kyllingekød og lave ovnbagte grøntsager, men du kan med fordel vælge de grøntsager, den ost og det kød, du har i køleskabet - for det er hele ideen med fyldte pandekager - du bruger, hvad du har og smager til med det, du kan lide.

Ingredienser

Kyllingefyld og grøntsager

1 Aubergine i 1 cm skiver (ca. 250 g)
2 Fennikler i 1 cm skiver (ca. 300 g)
4 Tomater i halve (ca. 150 g)
3 Rødløg i både (ca. 225 g)
1½ spsk Olivenolie
1½ tsk Groft salt
2 Kyllingefileter (ca. 300 g)

Madpandekager

80 g Finvalsede havregryn (ca. 2 dl)
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
¾ tsk Groft salt
4 Æg
100 g Hytteost
4 spsk Finthakket bredbladet persille
1 Lille hakket fed hvidløg
1 spsk Friskpresset citronsaft
2½ dl Mælk

Topping

100 g Hytteost
2 spsk Finthakket bredbladet persille
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Kyllingefyld og grøntsager

  • Læg aubergineskiverne på en plade med bagepapir (lad et hjørne være ledig til kyllingen). Læg fennikler, tomater og løg på en anden plade med bagepapir.
  • Pensl auberginerne med 1 spsk olie og drys alle grøntsagerne med 1 tsk salt.
  • Bag auberginerne øverst og fennikler, tomater og løg nederst i ovnen i ca. 30 min. ved 225° - varmluft.
  • Pensl kyllingefileterne med resten af olien og drys med resten af saltet. Bag kyllingefileterne sammen med grøntsagerne de sidste 20 min.
  • Riv kyllingefileterne i mundrette stykker med 2 gafler.

Madpandekager

  • Bland imens havregryn, mel og salt i en skål. Pisk æg i og tilsæt hytteost, persille, hvidløg, citronsaft og mælk. Pisk pandekagedejen godt igennem.
  • Fordel ca. 1 dl dej i en varm slip-let pande (ca. 19 cm i diameter) - sving panden rundt, når du kommer dejen på.
  • Bag pandekagen ved kraftig til jævn varme, ca. 1 min. på hver side.
  • Bag 8 pandekager i alt. Hold dem varme mellem 2 tallerkener.

Topping

  • Server pandekagerne med bagte grøntsager og kyllingekød og med topping af hytteost, persille og citronskal.

Til disse madpandekager med kylling kan du bruge de grøntsager du har i køleskabet. Er du vild med spicy fylk, kan du spice smagen op med fx frisk chili, chiliflager eller sambal oelek.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7770 kJ / 1857 kcal

Næringsindhold pr. 100g

364 kJ / 87 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 34,2 % 7,3 g
Kulhydrat: 37,9 % 8,1 g
Fedt: 27,9 % 2,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/madpandekager-med-kylling/