Majssuppe med chili og ostebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

30 min

En hyggesuppe til sensommeren når majsen er på sit højeste og vejret måske begynder at køle lidt ned!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 finthakkede skalotteløg
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 finthakket rød chilipeber (ca. 1 spsk)
  • 15 g smør
  • 500 g frosne majskerner (eller 4 friske majskolber)
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Sauter chalotteløg, hvidløg og chili i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt halvdelen af de frosne majskerner (eller de afskårne kerner af 2 majskolber), vend rundt og spæd med bouillon. Lad suppen simre i ca. 10 min. Blend suppen jævn og giv den et opkog. Fjern skum og drys med salt og peber. Tilsæt kerner fra de sidste majs og lad suppen simre ca. 5 min. Smag til.

Drys brødet med revet ost og grill det øverst i ovnen. Server suppen med et drys koriander og de gratinerede brød.

Tip

Suppen kan jævnes med en lille smule piskefløde. Fedtenergiprocenten vil ved 2 spsk piskefløde fortsat ligge under 30%.

Grill

Ca. 5 min.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag