Majssuppe med chili og ostebrød
)
Majssuppe med chili og ostebrød er en rigtig hyggesuppe til sensommeren, når majsen er på sit højeste. Men da du også kan bruge frosne majskerner, kan majssuppen faktisk spises hele året. Mange børn er vilde med de lidt sødlige majs, så måske skal du spare lidt på chilien for deres skyld. På den anden side må der også gerne være lidt til de voksne, så server evt. chilien som tilbehør til majssuppen.....så er alle forhåbentlig glade.
Ingredienser
Majssuppe
4
Friske majskolber eller 500 g frosne majskerne
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
1
Stort hakket løg (ca. 100 g)
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Hakket rød chilipeber
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
Ostebrød
8 skiver
Landbrød
|
|
---|---|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Tilbehør
1 bundt
Frisk koriander
|
|
---|---|
1
Rød chilipeber i tynde ringe
|
Sådan gør du
Majssuppe
Ostebrød
Ved serveringen
Du kan tilsætte lidt ekstra bouillon, hvis du vil have suppen tyndere. Du kan også tilsætte lidt fløde for at gøre den mere cremet, men den mister lidt af sin klare gule farve. Osten kan også erstattes af revet tex mex ost, hvis suppen må være lidt spicy.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12669 kJ / 3028 kcal
Næringsindhold pr. 100g
460 kJ / 110 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 15,9 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 59,5 % | 16,1 g |
Fedt: | 24,6 % | 3,1 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
