Majssuppe med chili og ostebrød
30 min

Majssuppe med chili og ostebrød

En hyggesuppe til sensommeren når majsen er på sit højeste og vejret måske begynder at køle lidt ned!
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Majssuppe med chili og ostebrød

En hyggesuppe til sensommeren når majsen er på sit højeste og vejret måske begynder at køle lidt ned!

Antal portioner
  • 4 finthakkede skalotteløg
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 finthakket rød chilipeber (ca. 1 spsk)
  • 15 g smør
  • 500 g frosne majskerner (eller 4 friske majskolber)
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Sauter chalotteløg, hvidløg og chili i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt halvdelen af de frosne majskerner (eller de afskårne kerner af 2 majskolber), vend rundt og spæd med bouillon. Lad suppen simre i ca. 10 min. Blend suppen jævn og giv den et opkog. Fjern skum og drys med salt og peber. Tilsæt kerner fra de sidste majs og lad suppen simre ca. 5 min. Smag til.

Drys brødet med revet ost og grill det øverst i ovnen. Server suppen med et drys koriander og de gratinerede brød.

Tip

Suppen kan jævnes med en lille smule piskefløde. Fedtenergiprocenten vil ved 2 spsk piskefløde fortsat ligge under 30%.

Grill

Ca. 5 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 26 %
Print