Majssuppe med chili og ostebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

30 min

En hyggesuppe til sensommeren når majsen er på sit højeste og vejret måske begynder at køle lidt ned!

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 finthakkede skalotteløg
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 finthakket rød chilipeber (ca. 1 spsk)
  • 15 g smør
  • 500 g frosne majskerner (eller 4 friske majskolber)
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Sauter chalotteløg, hvidløg og chili i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt halvdelen af de frosne majskerner (eller de afskårne kerner af 2 majskolber), vend rundt og spæd med bouillon. Lad suppen simre i ca. 10 min. Blend suppen jævn og giv den et opkog. Fjern skum og drys med salt og peber. Tilsæt kerner fra de sidste majs og lad suppen simre ca. 5 min. Smag til.

Drys brødet med revet ost og grill det øverst i ovnen. Server suppen med et drys koriander og de gratinerede brød.

Tip

Suppen kan jævnes med en lille smule piskefløde. Fedtenergiprocenten vil ved 2 spsk piskefløde fortsat ligge under 30%.

Grill

Ca. 5 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: